ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Mazda, Suzuki и Yamaha ca лъгали за разхода на гориво и вредностите. Извиняват се ...

like0 unlike0
Auto-Press 10 Aug 2018 Новини
228
0
Mazda, Suzuki и Yamaha ca лъгали за разхода на гориво и вредностите. Извиняват се ...

Mazda, Suzuki и Yamaha са тествали машините си по отношение на горивната икономичност и вредности в емисиите им, нагласено че така да се получават приемливи резултати. Това беше обявено от държавните контролиращи органи в Япония във вторник заедно с публикуването на последните данни за фалшификации на японските автопроизводители.

Новите проверки на държавата са свързани с открити нередности при тестването на автомобилите Subaru миналата година. Контролирани са резуртатите от тестовете през различни периоди и при трите производителя, дори чак до 2012-а година в случая със Suzuki. От тази компания са си признали, че от тестваните за горивна икономичност и вредности в емисиите 12 819 коли от юни 2012-а година, в около 50% от изпитанията резултатите са били манипулирани.

"Дълбоко се извинявам и ще приложа усилия да се прекратят манипулациите” - каза босът на компанията Тошихиро Сузуки по време на пресконференция по случая. Той съобщи още, че в момента няма сериозни проблеми в сега произвежданите автомобили и затова няма нужда да се провежда рекламационна акция.

От държавните органи съобщиха, че са намерили подобни манипулации при 4% от изпитанията на автомобилите Mazda и при 2% при мотоциклетите на Yamaha. Мотоциклетният производител си е признал за манипулациите и от там също поднасят официално извинение. От Mazda обещават специална пресконференция по случая без да се извиняват веднага.

Растящият списък на манипулации относно качествата на продукцията на японските компании нарушават имиджа им на произвеждащи висококачствени и ефикасни продукти. Списъкът на нарушителите не се изчерпва само с автопроизводителите - Kobe Steel, Mitsubishi Materials Corp и Toray Industries, които са основни доставчици на компоненти и материали за автоиндустрията не само в Япония, също признават за фалшификации по отношение качеството на продукцията си.

По ОПРР завърши рехабилитацията на 15,5 км от път II-29 Варна - Добрич Porsche се връща в ралитата с модела си Cayman?

Подобни

Проверка на 4189 моторни превозни средства и 5725 души = 3249 нарушения

Проверка на 4189 моторни превозни средства и 5725 души = 3249 нарушения

-4189 моторни превозни средства са проверени вчера в хода на спецакции по пътищата в страната Продължават ежедневните...

SKODA с летящ старт на втората половина на 2018

SKODA с летящ старт на втората половина на 2018

Skoda направи летящ старт на втората половина на 2018 година, като отчете ръст в продажбите си през юли в размер на 14.6% до ниво...

Honda обнови Civic за Америка

Honda обнови Civic за Америка

Американското подразделение на Honda Motor разкри първите подробности за версията 2019 година на версиите седан и купе на...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: