ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Mazda дава нов живот на ротора с хибриден модел

like0 unlike0
Auto-Press 22 Mar 2017 Новини
23
0

Mazda дава нов живот на ротора с хибриден модел

Mazda дава нов живот на ротора с хибриден модел
/add_images/news/032017/s_1490176806_355.jpg
  1. Mazda дава нов живот на ротора с хибриден модел
  2. Mazda дава нов живот на ротора с хибриден модел
  3. Mazda дава нов живот на ротора с хибриден модел

В началото на века специалистите на Mazda вече се бяха загрижили за разхода на гориво на автомобилите си. Японците все повече се замисляха за хбридни модели и електромобили, експериментираха и с водород. Но до серийни изпълнения не се стигна чак до 2013-а година, когато седанът Axela получи електрически силов агрегат от Toyota.

Седанът Mazda Axela Hybrid имаше силов агрегат с мощност 136 к.с., вариаторно задвижване и се предлагаше само в Страната на изгряващото слънце. Теглото му беше 1400 кг, а разходът на гориво в смесен цикъл 3,25 л на 100 км път - наистина добри показатели.

Основно, обаче в Mazda предпочитаха да оптимизират конструкцията на моделите си и да развиват традиционните си двигатели с нетипично висока степен на сгъстяване Sky-Active. Ситуацията трябва да се промени драстично през 2019-а, когато e планиран да излезе първият електрокар на Mazda. Става дума за градски автомобил, който ще е близък по габарити до хечбека Mazda 2 (4060 х 1695 мм). Главен конкурент за него се смята френският електрокар Renault ZOE.

Поне това казват японците в оскъдните си медийни изяви по въпроса. Ще има обаче съществена разлика – моментът към колелата ще се предава от електродвигател, а в силовия агрегат ще е включен роторен мотор, който при необходимост ще дозарежда акумулатора /range extender/.

Това означава, че колата няма да е чист елекромобил, а все пак вид хибрид, макар и не съвсем типичен. За този си модел японците подготвят в Хирошима нова платформа и конструкция на купето, използвайки алуминий и композитни материали. Това ще помогне да се намали масата на колата, без което според спецовете на Mazda е немислим съвременен хибрид.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: