ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Лидерът при китайските SUV Haval H6 с второ поколение

like0 unlike0
Auto-Press 21 Feb 2017 Новини
14
0
Лидерът при китайските SUV Haval H6 с второ поколение

Кросовърът Haval H6 в момента е лидер в Поднебесната империя в сектора на SUV автомобилите и втори по продаваемост сред всички модели на местния пазар. Това е наложило компанията Great Wall да подходи особено внимателно при разработката на второто поколение на модела. Независимо от пускането му, обаче, производството и на първото поколение ще продължава.

През миналата година в Китай бяха продадени над половин милион екземпляра от кросовъра Haval H6- 580 000, което е почти с 56% повече отколкото през 2015-а година. Тайната на успеха е достатъчно проста – колата предлага отлично съотношение цена/качество. На домашния пазар за варианта с предно задвижване и с 1,5-литров бензинов мотор се искат 88 800 юана /23 818 лева/.

Новият Haval H6 изглежда по-стремителен и приземен от сегашния, най-вече заради отдаване дан на купеобразната днес автомобилна мода в Китай. Всъщност габаритите на машината са почти непроменени – дължината е намалена с 49 мм до 4600 мм,ширината е нараснала с 8 – до 1860 мм, височината е спаднала със 7 мм до 1720, а междуосието е останало същото - 2680 мм.

Радикално, обаче, е променен интериорът – докато при сегашното поколение мястото на водача е оформено доста консервативно в духа на японските всъдеходи от края на миналия век, то сега е налице макар и минималистичен хай-тек. Таблото е компактно, с интегриран сензорен дисплей и щедри апликации имитиращи полиран метал.

Липсва централна конзола, а селекторът на автоматика е вече нефиксируем. Променен е и автоматикът – вместо 6-степенния хидромеханичен е използвана 7-степенна роботизирана кутия със сдвоен съединител. Естествено, за версията с пълно задвижване кутията ще е друга. Засега обявените мотори са два – бензинови, турбо - 1.3T (138 к.с.) и 2.0T (197 к.с.).

H6 от второто поколение, както и другите нови модели на Haval, ще се предага с две различни емблеми – синя и червена, като първата е по-фамилна и представителна, а втората по-спортна. В моделната гама на Haval ще бъде запазен и вариантът H6 Coupe.

Дебютът на второто поколение на най-популярния китайски кросовър е предвиден за международния автосалон в Шанхай тази година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: