ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

KTM обнови уникалния си модел X-Bow

like0 unlike0
Auto-Press 01 Dec 2016 Новини
33
0
KTM обнови уникалния си модел X-Bow

Австрийската компания KTM е известна най-вече с култовите си мотоциклети, печелили дори ралито Дакар. От няколко години насам предлага на пазара и уникален модел автомобил с име X-Bow. Преди известно време на изложението в Есен австрийците показаха модернизиран вариант на пистовата си острилка.

Оригиналният и доста злобен на вид X-Bow е съперник на също така впечатляващите и спартански по конструкцията си модели като BAC Mono и Ariel Atom. Главните му козове са сериозната относителна мощност и фантастичната, почти като на картинг управляемост. На външен вид машината си е и страшничка, за естетика или изящност е трудно да се говори. Но за сметка на това времената й в Северния вариант на пистата в Нюрбургринг може да накарат някои собственици на поршета да хвърлят ключовете си.

И това съвсем не е изхвърляне - X-Bow в екстремалния си вариант RR се отбеляза в Зеления ад с време от 7 мин. 25,72 с, биейки времената на Ferrari 458 Italia и Porsche 911 GT3 RS с индекс 991.

С какво е по-добър обновеният вариант от стария?

На първо място с аеродинамиката си. Най-големите прпомени са във варианта RR, получил опцията Aerodynamic Package 4. Основните елементи в комплекта са новият преден сплитър и огромното задно антикрило. Благодарение на този набор притискателната сила е увеличена с 30% до 400 кг спрямо тази при автомобила без аеропакета.

Базовият X-Bow R има 2,0-литрова турбочетверка от Audi с мощност 300 к.с., а топ-вариантът RR предлага на ездача си моща на цели 355 “кончета”.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: