ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Крадец отмъкна Tesla ползвайки смартфон - видео

like0 unlike0
Auto-Press 19 Sep 2018 Новини
31
0
Крадец отмъкна Tesla ползвайки смартфон - видео

Киберсигурноста е вече много важна при автомобилите. Доказателство за това е случилото се миналата седмица, когато крадец използвайки смартфон приложението на Tesla успява да отвори един Model S от паркинга на Mall of America, в Блумингтън, Mинесота и да си замине с колата. Според Fox News колата е била на компанията Trevls, която дава коли под наем в мола.

"Смятаме че крадецът е ползвал доста професионална информация как да направи това” - казват от компанията и добавят, че той навярно е наемал вече няколко пъти кола от тях за да пробва и развие сериозно ниво на компетентност по отношение на електронните системи за сигурност на Tesla.

В компанията са запознати с проблема и в отговор на хакерските атаки на крадците в Европа, например, които успяват да клонират RFID сигнатурата на дистанционното управление на колите й, Tesla прилага вече нов, заплащан допълнително PIN код за моделите си S и X, който собственикът ползва преди да подкара колата си.

Когато колата разпознае дистанционното и отвори вратите, на централния бордови дисплей излиза кей-пад на който собственикът трябва да вкара допълнително полученият личен PIN, за да може да задвижи колата. Като алтернатива собственикът може да ползва за целта правата си по неговата Tesla партида.

Автомобилите Tesla са с най-висока свързаност в света, а със специалното си приложение предлагат контрол върху много от системите на колата. Софтуерното обновяване се осъществява безжично, налице е и дистанционно контролирано паркинг приложение управлявано от смартфон.

Tези неща са се оказали полезни, когато полицията се е опитала да проследи откраднатия автомобил на Trevls. Крадецът е успял да деактивира бордовия GPS и е искал да откара автомобила в Тексас. Независимо от това от Tesla са успели да проследят автомобила, когато колата е спряна за презареждане на една бързозарядните станции между Минесота и Тексас, където крадецът бил арестуван три дни след кражбата.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: