ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Кошмарен Jeep Wrangler има 6 колела и парен двигател - видео

like0 unlike0
Auto-Press 14 Nov 2017 Новини
27
0

Кошмарен Jeep Wrangler има 6 колела и парен двигател - видео

Кошмарен Jeep Wrangler има 6 колела и парен двигател - видео
/add_images/news/112017/s_1510642803_991.jpg
  1. Кошмарен Jeep Wrangler има 6 колела и парен двигател - видео
  2. Кошмарен Jeep Wrangler има 6 колела и парен двигател - видео
  3. Кошмарен Jeep Wrangler има 6 колела и парен двигател - видео

Времето на паромобилите отдавна отмина, но това не е смутило едни амарикански тунингари. Не е ясно как е хрумнала идеята на юнаците от ателието Haux Designs, Пенсилвания, но те са решили да направят парен автомобил на базата на Jeep Wrangler.

Възможно е да са смятали с това да отдадат почит на първия автомобил в света, за какъвто мнозина автомобилни историци смятат паромобила на Жозеф Кюно. Това не е толкова важно, а това че са направили каквото са искали и са получили наистина впечатляваща машина.

В крайна сметка под капака на пароджипа е наместен парен двигател V4 с ходов обем 1650 кубически сантиметра от 60-е години на миналия век. Мощноста му не впечатлява - 130-140 к.с., но въртящият му момент е направо убийствен – цели 3390 Нм!

Конструкторите са решили, че трансмисията на джипа ще се справи успешно и с толкова огромен момент и са я оставили оригиналната, но с намален брой предавки – две за преден и една за заден ход. Предната част на пароджипа е останала почти оригиналната, но задната е съществено преработена, за да може да се помести резервоарът за 208 литра вода, парният котел и керосинов горивен елемент за 60 л?

Всичко това е наложило удължаването на колата с още 1.3 метра и монтирането на още един заден мост. Спирачките са стандартни Jeep, пружините са BDS, амортисьорите са Fox, кормилното управление е доработено от Toyota. Задната подова част в общи черти е оригиналната, но са добавени кардани Reel, блокировка на диференциала Auburn Gear Max Lock и оси TeraFlex D60.

Кабината на парния Wrangler напомня много на тази на локомотив. Монтирани са ръчни помпи като регулатори на парното налягане, паров манометър от по-предишния век, особен волан и аудиосистема Kicker. Машината се нарича Loco Hauk и пуши така, че всеки що-годе еколог и защитник на природата може да получи незабавно сърдечен удар.

Вижте сватбената кола на принц Хари и Меган Маркъл (Видео)

Подобни

Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier

Новият кросовър на Tata Motors ще се казва Harrier

По време на премиерата през февруари на шоу-кара H5X в Ню-Делхи компанията Tata обяви, че прототипът съответствува на окончателния...

TMC Dumont “стои” на 36-цолови джанти без главини и е със самолетен мотор - видео

TMC Dumont “стои” на 36-цолови джанти без главини и е със самолетен мотор - видео

Какво да кажеш за това творение – непрактично? Да! Уникално? Хиляда процента! Този уникален къстъм байк използва може би...

Виетнамски автопроизводител дебютира на Автосалон Париж 2018

Виетнамски автопроизводител дебютира на Автосалон Париж 2018

Една от най-новите автомобилни марки- виетнамската VinFast, обяви, че по време на международното изложение в Париж през октомври ще...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: