ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Китайски клонинг на Ford S-Max става електрически

like0 unlike0
Auto-Press 20 Jun 2018 Новини
120
0
Китайски клонинг на Ford S-Max става електрически

Компанията Lifan има само един модел прекопиран оj чужда марка – ванът Xuanlang, пуснат на пазара в Поднебесната империя през миналата пролет. Машината дословно повтаря дизайна на вторто поколение на Ford S-Max. Местата са шест или седем, а цената е по-скоро бюджетна – тръгва от 69 800 юана (18 302 лева). Скоро на пазара в Китай ще се появи напълно електрически вариант на машината с мощност 100 кВт (136 к.с.). По всяка вероятност техническата й част повтаря тази на другия електрически модел на марката - седана Lifan 650EV, предлагащ пробег с едно зареждане от 300 км.

Външно електрокарът не се различава от бензиновия вариант ако не се смята синята емблема с обозначението EV на багажната врата отзад. Налице е и имитация на ауспуси отзад – навяно за “красота”. Габаритите на амшината са 4720×1840×1665 мм, междуосието възлиза на 2780 мм. Оригиналният S-Max е малко по-голям – габаритите му са 4796×1916×1655, междуосието е 2850 мм.

Експортното име на Xuanlang е Lifan M7, което означава, че автомобилът може да бъде предложен и на пазари извън вътрешния на Китай. Xuanlang в Кита й не е популярен – на пазара №1 в света реализира около 2000 коли месечно, а миналата година общо продажбите му са в размер на 27 932 реализации.

Конструкцията му е типична за фамилен ван – отперд окачването е McPherson, отзад с торсионна греда, задвижването е само предно. Централната конзола и въздушните дефлектори в купето са изкопирани от S-Мах, но дисплейът не е интегриран в таблото. В останалата част от интериора си M7 прилича повече на кросовъра Lifan Myway, отколкото на машината на Ford.

Бензиновият вариант на M7 предлага три бензинови двигателя - турбомотор 1.5 л (141 к.с., 234 Нм) и два атмосферни – 1.8 л (133 к.с., 178 Нм) и 2.0 л (141 к.с., 185 Нм). Турбовариантът върви с осемстепенен автоатик, другите два с вариатор, а трите заедно се предлагат и с петстепенна механична кутия.

В оборудването на топ-вариантите влизат шофьорска седалка с подгряване, вентиляция и масаж, медиацентър с деветинчов сензорен екран, адаптивен крузконтрол, камери за кръгов обзор, панорамен покрив и други.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: