ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Китай намали замърсяването с една трета благодарение на сериозната си държавна програма

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2018 Новини
72
0
Китай намали замърсяването с една трета благодарение на сериозната си държавна програма

Съвсем не е тайна, че китайските мегаполиси са сред градовете с най-замърсен въздух в света. Много от техните жители носят непрекъснато маски, когато са на улицата, което естествено разваля качеството на ежедневния живот. Китайското правителство не гледа отстрани на тези проблеми, както в някои по-изостанали държави в екологично отношение като нашата и взима сурови мерки за подобряване на положението, обявявайки “война на замърсяванията във въздуха” още преди четири години.

Според последните данни битката със замърсяването на правителството започва да приема победоносен характер. В момента наличието на твърди частици във въздуха е намалено с 32% в доста от китайските градове, като в някои от тях намалението е дори още по-голямо.

Намаляването на замърсяванията на въздуха е следствие на прилаганата от правителството агресивна политика, като забраната за строеж на нови електроцентрали на въглища, притискане на съществуващите да намаляват вредните си емисии, намаляване на автомобилния трафик и затваряне на въглищни мини и железодобивни преприятия.

Столицата Пекин е сред отличниците в тази посока – намалението на твърдите частици в неговия въздухе е 35%, а Шиазгуанг е постигнал още повече – намаление от 39%. Намаляването на замърсяванията в градовете е основен приоритет на правителството и само за тази цел в столицата е отделен фонд от $120 милиарда.

Според анализаторите, ако китайците успеят да задържат този темп, то това би позволило удължаване на живота на всеки китаец с две години и половина, а за жителите на градовете това увеличение би достигнало дори пет години.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: