ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Китай намали замърсяването с една трета благодарение на сериозната си държавна програма

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2018 Новини
72
0
Китай намали замърсяването с една трета благодарение на сериозната си държавна програма

Съвсем не е тайна, че китайските мегаполиси са сред градовете с най-замърсен въздух в света. Много от техните жители носят непрекъснато маски, когато са на улицата, което естествено разваля качеството на ежедневния живот. Китайското правителство не гледа отстрани на тези проблеми, както в някои по-изостанали държави в екологично отношение като нашата и взима сурови мерки за подобряване на положението, обявявайки “война на замърсяванията във въздуха” още преди четири години.

Според последните данни битката със замърсяването на правителството започва да приема победоносен характер. В момента наличието на твърди частици във въздуха е намалено с 32% в доста от китайските градове, като в някои от тях намалението е дори още по-голямо.

Намаляването на замърсяванията на въздуха е следствие на прилаганата от правителството агресивна политика, като забраната за строеж на нови електроцентрали на въглища, притискане на съществуващите да намаляват вредните си емисии, намаляване на автомобилния трафик и затваряне на въглищни мини и железодобивни преприятия.

Столицата Пекин е сред отличниците в тази посока – намалението на твърдите частици в неговия въздухе е 35%, а Шиазгуанг е постигнал още повече – намаление от 39%. Намаляването на замърсяванията в градовете е основен приоритет на правителството и само за тази цел в столицата е отделен фонд от $120 милиарда.

Според анализаторите, ако китайците успеят да задържат този темп, то това би позволило удължаване на живота на всеки китаец с две години и половина, а за жителите на градовете това увеличение би достигнало дори пет години.

Volvo предлага допълнително удобство за клиентите си

Подобни

24-те часа на Льо Ман 2018: И победителят е … (Видео)

24-те часа на Льо Ман 2018: И победителят е … (Видео)

Toyota отчете доминиращо представяне по време на тазгодишното състезание 24-те часа на Льо Ман и автомобилът #8 (Toyota...

Jaguar Vector: Най-бързата електрическа моторница в света (Видео)

Jaguar Vector: Най-бързата електрическа моторница в света (Видео)

Екипът на Jaguar Vector Racing обяви, че отборът е поставил нов световен рекорд за максимална скорост на изцяло електрическа лодка,...

Новото BMW Серия 8 Купе (Видео)

Новото BMW Серия 8 Купе (Видео)

Източник: www.bmw.bg С представянето на новото BMW Серия 8 Купе баварският премиум производител започва да пише нова глава в...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: