ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Китай намали замърсяването с една трета благодарение на сериозната си държавна програма

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2018 Новини
72
0
Китай намали замърсяването с една трета благодарение на сериозната си държавна програма

Съвсем не е тайна, че китайските мегаполиси са сред градовете с най-замърсен въздух в света. Много от техните жители носят непрекъснато маски, когато са на улицата, което естествено разваля качеството на ежедневния живот. Китайското правителство не гледа отстрани на тези проблеми, както в някои по-изостанали държави в екологично отношение като нашата и взима сурови мерки за подобряване на положението, обявявайки “война на замърсяванията във въздуха” още преди четири години.

Според последните данни битката със замърсяването на правителството започва да приема победоносен характер. В момента наличието на твърди частици във въздуха е намалено с 32% в доста от китайските градове, като в някои от тях намалението е дори още по-голямо.

Намаляването на замърсяванията на въздуха е следствие на прилаганата от правителството агресивна политика, като забраната за строеж на нови електроцентрали на въглища, притискане на съществуващите да намаляват вредните си емисии, намаляване на автомобилния трафик и затваряне на въглищни мини и железодобивни преприятия.

Столицата Пекин е сред отличниците в тази посока – намалението на твърдите частици в неговия въздухе е 35%, а Шиазгуанг е постигнал още повече – намаление от 39%. Намаляването на замърсяванията в градовете е основен приоритет на правителството и само за тази цел в столицата е отделен фонд от $120 милиарда.

Според анализаторите, ако китайците успеят да задържат този темп, то това би позволило удължаване на живота на всеки китаец с две години и половина, а за жителите на градовете това увеличение би достигнало дори пет години.

Приключи ли ерата Маркионе?

Подобни

Това е серийната версия на plug-in хибрида Ford Transit Custom

Това е серийната версия на plug-in хибрида Ford Transit Custom

Днес, по време на специализираното изложение за лекотоварни автомобили в Хановер се състоя премиерата на серийната версия на...

Toyota продаде 2 000 000 хибрида в Европа

Toyota продаде 2 000 000 хибрида в Европа

Toyota обяви, че продажбите на хибридни автомобили на марката в Европа са достигнали границата от 2 000 000 единици. Юбилейният...

Renault използва ASMR, за да предостави наелектризиращо преживяване онлайн (Видео)

Renault използва ASMR, за да предостави наелектризиращо преживяване онлайн (Видео)

Някога управлявали ли сте електрически автомобил? Много хора не знаят колко плавно и релаксиращо е всъщност. Това е причината...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: