ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

КИА ПОКАЗА 100% ЕЛЕКТРОМОБИЛ КИА НИРО НА BUSAN MOTOR SHOW

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jun 2018 Новини
278
0
КИА ПОКАЗА 100% ЕЛЕКТРОМОБИЛ КИА НИРО НА BUSAN MOTOR SHOW

КИА Моторс представи новия Ниро EV на изложението в корейския град Пусан. С автономен пробег от 450 км изцяло електрическият Ниро EV комбинира удоволствие от шофирането с атрактивен дизайн, удобствата на кросоувър и задвижване, което не генерира вредни емисии.

Освен Ниро EV КИА Моторс представя още два автомобила на Busan International Motor Show. КИА SP Concept – показан за първи път на 2018 AutoExpo в Индия – отбелязва своя дебют в Корея, и демонстрира бъдещата дизайнерска концепция на SUV моделите с марка КИА. Stinger GT Wide Body също осъществи своята премиера след първото си експониране пред широката публика на 2017 SEMA show в Лас Вегас (САЩ).

Звездата на КИА по време на изложението в Пусан, Ниро EV e 100% електрически CUV (crossover utility vehicle) с интелигентна конструкция, практичност и пробег от 450 км с едно зареждане. Потребителите на Ниро EV ще се насладят на иновативни технологии, високо ниво на оборудване, системи за сигурност и впечатляващ екстериорен и интериорен дизайн.

Han-Woo Park, Президент и CEO, КИА Моторс Корпорейшън, коментира: „Ниро EV е вторият електромобил, който КИА представя на международните пазари, след популярния Соул EV. Моделите демонстрират прогреса на КИА в лансирането на комфортни, практични и доставящи удоволствие от управлението автомобили с нулево ниво на вредни емисии.”

След Busan Motor Show, през втората половина на 2018, ще стартират продажбите на Ниро EV в Корея, а на по-късен етап – и в Европа.

Футуристичен дизайн, вдъхновен от 2018 Ниро EV Concept

Проектиран в дизайнерските центрове на КИА в Калифорния, САЩ и Намянг, Корея, Ниро EV комбинира практичността и атрактивната визия на CUV във фина аеродинамична каросерия с изваяни повърхности. Ниро EV е конструиран, така че да привлича не само любителите на екологични автомобили, но и тези, които търсят атрактивен дизайн и предимствата на кросоувър. Ниро EV се диференцира от актуалните Ниро Хибрид и Ниро Плъг-ин Хибрид с редица ексклузивни дизайнерски oособености.

Инспириран от Ниро EV Concept, представен по време на 2018 Consumer Electronics Show в Лас Вегас, екстериорът на Ниро EV е базиран на дизайнерската концепция „Clean and High-tech“. Футуристичната и аеродинамична радиаторна решетка, тип „тигров нос“, включва интегриран контакт за зареждане с изписаното лого на Ниро. Въздухоотворите с нов дизайн и новите дневни LED-светлини във форма на стрела са в комбинация от стопове с лек син акцент, които придават на автомобила отличителна форма. В задната част бронята следва същите сини акценти, докато новите задни LED-светлини открояват собствен светлинен подпис на изцяло електрическия модел.

Модерен интериор със специфични за електромобил технологии и кросоувър функционалност

Интериорът на Ниро EV комбинира модерен дизайн с обширно вътрешно пространство. Ниро EV се отличава от другите версии на модела с нови функции и дизайнерски елементи. Декорираното в синьо табло е в унисон с екстериора, докато оформлението на централната конзола е опростено, за да „приюти“ селектора за трансмисията shift-by-wire – това ще бъде първият скоростен „лост“ с копчета за КИА.

Ниро EV използва нова система за амбиентно осветление, която фино осветява централната конзола и селектора. Пътниците могат да избират между шест цвята – бял, сив, бронзов, червен, зелен и син. Акцентите в черен гланц и синьо при дизайна на вратите на Ниро EV подчертават допълнително футуристичната атмосфера в купето.

Усъвършенстваният 7-инчовият тъчскрийн HMI (human-machine interface), разположен в центъра на таблото, предлага набор от функции, специфични за електромобил. Новата инфотейнмънт система дава информация за локации на най-близките зарядни станции, нивото на заряд и километрите, които автомобилът може да измине, преди да се наложи да бъде свързан към контакта. 7-инчов LCD-дисплей позволява на шофьора да проверява интуитивно в движение информация за шофирането и електрическия задвижващ тракт. Оформената по нов начин централна конзола отваря повече място за малки вещи – както и за безжично зарядно устройство за смартфон. При свързаност на автомобила към електрическата мрежа, интегрирана в горната част на таблото лампа показва състоянието на батерията. Тази функция позволява на собствениците да установят отвън статуса на зареждане на автомобила.

Междуосието от 2700 мм осигурява обширно вътрешно пространство за пътниците в Ниро EV. Каросерията е широка 1805 мм и висока 1560 мм, което гарантира максимално място за главата и раменете. Благодарение на дължината от 4375 мм автомобилът предлага повече място за товари – багажникът е с обем 451 л (VDA) повече, отколкото при конкурентни плъг-ин хибрид и електромобили.

450 км пробег с едно зареждане от следваща генерация изцяло електрическо задвижване

КИА Ниро EV е създаден, за да комбинира своя спортен дизайн, инспириран от кросоувър, с възможност за шофиране на дълги разстояния без отделяне на вредни емисии и динамика, доставяща удоволствие.

За Европа Ниро ще бъде оборудван с голяма 64 kWh батерия, която гарантира пробег от 450 км. Свързан към бързо зарядно на 100 кВт, Ниро EV зарежда 80% от капацитета на батерията си за 54 минути. Клиентите могат да поръчат своя Ниро EV и с опционалната 39,2 kWh литиево-полимерна батерия с пробег до 300 км с едно зареждане.

Мощността се предава към предните колела от мотор с мощност 150 кВт (204 к.с.), който осигурява въртящ момент 395 Нм от 0 об/мин. Това позволява на Ниро EV да ускорява от 0 до 100 км/ч само за 7,8 секунди. Батерията е разположена ниско долу в каросерията, под багажника, давайки на кросоувъра център на тежестта, подобен на този на седан или хечбек, което осигурява максимална стабилност и удоволствие от шофирането.

Асистиращи системи за водача

Базирайки се на качествата на своето задвижване от ново поколение, Ниро EV предлага на своите водачи набор от високотехнологични асистиращи системи (Advanced Driver Assistance Systems на КИА), които оказват съдействие на водача в различни ситуации на пътя, за да ограничат риска от катастрофа.

Системите за активна сигурност, достъпни за Ниро EV, включват предупредителна система с асистент за избягване на сблъсък (Forward Collision Warning с Forward Collision-Avoidance Assist), интелигентен автопилот с функция за тръгване и спиране (Smart Cruise Control с Intelligent Stop & Go) и система за следене на пътната лента (Lane Following Assist). Lane Following Assist е технология за автономно управление от ниво 2, която проследява трафика пред автомобила. Системата управлява ускорението, спирането и кормилното управление в зависимост от наличните отпред автомобили, използвайки външни сензори, за да запази безопасна дистанция. Lane Following Assist работи в диапазона от 0 до 130 км/ч.

За Busan Motor Show

Мотото, под което КИА Моторс представя своите модели на 2018 Busan International Motor Show в първа изложбена зала на BEXCO, е „Отвъд иновациите, в бъдещето“ („Beyond Innovation, Into the Future”). Върху площ от 2500 куб. метра са разположени 22 автомобила с марка КИА, включително Ниро EV, SP Concept и Стингър GT Wide Body. В експозицията на КИА присъстват също K9 Lounge, мърчъндайзинг колекцията на бранда, както и зона по случай глобалната ангажираност на КИА в сферата на спорта и по-специално: футбол и тенис. КИА дава възможност на посетителите на изложението да се докоснат до някои от най-новите модели и технологии със симулатора за автономно шофиране Ниро EV и Стингър.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: