ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

KIA готви конкурент на AUDI A5

like0 unlike0
Auto-Press 20 Oct 2016 Новини
43
0
KIA готви конкурент на AUDI A5

Kia работи яко за пускането на модел, който да се конкурира на равни начала с толкова сериозен противник какъвто е лифтбека Audi A5 Sportback. Това означава, че корейският автомобил е също четириврат хечбек, който ще носи названието Kia GT.

В основата на новия модел е използван перспективният концепт, представен от корейците още преди пет години на автосалона във Франкфурт. Става дума за концептуалният модел направен под ръководството на шеф-дизайнера на марката Петгер Шрайер с име Genesis G80. Известно време след това се сяташе, че този концепт ще влезе в производство с името Stinger, но явно босовете на компанията са се спрели на спортното по принцип съкращение GT.

Предполага се че под капака на новия сериен модел ще се намести като базов шестцилиндровият, V-образен, бензинов, 3,8 литров двигател на компанията с мощност 309 к.с. Освен него на разположение за избор ще са още 3,3-литров, турбомотор с мощност 370 к.с. и осемцилиндров с мощност 450 к.с.

Предположителната базова цена на новия южнокорейски автомобил е 35 000 евро.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: