ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Казахският феномен – всъдеходът “син” на ГАЗ-66 и Волга

like0 unlike0
Auto-Press 19 Jan 2019 Новини
577
0

Казахският феномен – всъдеходът “син” на ГАЗ-66 и Волга

Казахският феномен – всъдеходът “син” на ГАЗ-66 и Волга
/add_images/news/012019/s_1547892004_754.jpg
  1. Казахският феномен – всъдеходът “син” на ГАЗ-66 и Волга

В Казахстан навремето е била произведена малка партида уникален по конструкцията си всъдеход с име LAF 4101. За постройката му използвали агрегати от два камиона и един лек автомобил. Създател на проекта бил предпримачът Лаптев Александр Федорович (откъдето и абревиатурата LAF в името) от казахския град Тараз (всъветските времена Джамбул). Той бил собственик на най-голямото МТС в региона и вече имал сериозенй опит в конструрирането и направата на собствени самоделни автомобили. Сред тях била открита Нива, създадена специално за лов, както и евакуатор развит на базата на шаси от ГАЗ-53.

Първият LAF 4101 (4х4) се появил в гаража му през 1997-а година. Това бил принципиално нов клас автомобил с повишена проходимост. Лаптев умело съчетал рамата, мостовете и ходовата част от “виетнамката” ГАЗ-66 с двигател и трансмисия от ГАЗ-53. Купето пък взел от Волга ГАЗ 24 с добавени калници от товарния автомобил Газон. Външноста на машината се получила спорна, но в никакъв случай тип Фраткенщайн.

За да подобрят изгледа й следващите екземпляри били направени с елементи на купето от по-цивилизованата Волга ГАЗ-31029/3110 и камиончето ГАЗ-3307. Машината има великолепна проходимост – преодолява без проблем 45-градусови наклони и водна преграда с дълбочина до метър и половина. Цената по която се предлагала също била приемлива – в диапазона 8 – 10 хиляди долара.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: