ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Камиончетата на Avia са отново на пътя

like0 unlike0
Auto-Press 24 Jan 2018 Новини
20
0
Камиончетата на Avia са отново на пътя

Камиончетата на чешката марка Avia, добре познати у нас преди промените, получиха шанс да излязат отново на пътя с презентацията на новото им съвременно поколение. След разпадането на соцблока Avia попадна под крилото на голямата тогава южнокорейска компания Daewoo и през 1995-а година за пръв път от години получиха принципно нова кабина.

След източно азиатската икономическа криза и разпада на конгломерата от компании на Daewoo в 2004-а година фирмата Avia влезеl в състава на индийската компания Ashok-Leyland. От 2013-а година камиончетата се правеха в завод вн Индия. Миналата година чешката компания Сzechoslovak Group изкупи от индийците старата чешка марка.

В края на миналата година се състоя и първата презентация на новото поколение търговски автомобили на марката Avia. Машините са с променена кабина от предишните Avia-Daewoo серия AD. Сега са с различна радиаторна решетка и съвременна оптика.

Силовият агрегат е турбодизелът Cummins ISB4 с ходов обем 4,5 л и мощности от 180 до 210 к.с., отговарящ на стандарта Евро 6. Предавателната кутия е механчина на известния немски производител ZF, а предният мост е на английския производител Albion.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: