ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

107 години от откриването на първото автошоу в света

like0 unlike1
13 Jan 2013 Новини
251
0
107 години от откриването на първото автошоу в света

1906 - в Ню Йорк под егидата на Американската Асоциация на автомобилните производители American Motor Car Manufacturers Association (AMCMA) се открива първото автошоу.

1942 - Хенри Форд оформя патент № 2269451 на автомобил с пластмасов корпус. Колата била почти с две трети по-лека от аналогичните модели със стоманени купета, запазвайки същата якост.

1962 - на 42-годишна възраст в катастрофа загива популярния американски актьор и комедиен водещ Ърни Ковач. Трагедията се случва в Лос Анджелис докато шофира своя Chevrolet Corvair по време на силен дъжд и се врязва в улична телефонна кабинка. По този повод американския адвокат Ралф Нейдър (Ralph Nader) написва книга за множеството катастрофи с летален изход и доказва пред широката публика твърдението си, че автомобилните комапнии по това време ги интересува само печалбата, без да ги е грижа и за безопасността на потребителите. 

1986 - в чест на 100-годишнината на автомобила, след основна реконструкция автомобилната компания Daimler-Benz откриват своя музей.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *:

Виж какво се случи на: