ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Къде “умират” дизелгейт колите на Volkswagen? - видео

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2018 Новини
72
0
Къде “умират” дизелгейт колите на Volkswagen? - видео

Може би най-голямата автоморга в света на една компания е тази на концерна Фолксваген в Колорадо, край пистата Pikes Peak International Raceway. Около нея са наслагани табелки с надписи “Влизането забранено” и “Свободна от дронове зона”.

Това е наистина гигантско по размерите си пясъчно поле, приютило десетки хиляди дизелови автомобили с лъжливия софтуер на марките VW и Audi TDI, очакващи по-нататъшната си съдба. Гледката е наяистина впечатляваща!

Десетки хиляди коли и кросовъри производство на концерна VW бяха изкупени обратно от собствениците им и са паркирани в тази ограмна автоморга в покрайнините на Колорадо Спрингс, щата Колорадо. Дизеларките са паркирани разпределено по модели. По-голямата част от тях са от модела Jetta седан, другите са комбита и Passat. Освен тях се виждат кросовъри от сорта на Audi Q7 и Volkswagen Tiguan.

Обратното изкупуване на частните автомобили се наложи на автопроизводителя след като през септември 2015-а година беше разкрита порочната практика на германците да манипулират резултатите от федералните щатски тестове за чистота на отработилите газове с помоща на специален софтуер в дизеловите автомобили на Volkswagen, Audi и Porsche моделни изпълнения от 2008-а 0 2015-а година.

Каква е съдбата на всичките тези коли? Някои от тях, получили разрешение за това от федералната екологична агенция ЕРА, ще бъдат ремонтирани с обновен софтуер, за да отговарят на щатските стандарти и препродадени като втора ръка. Но доста от останалите нямат да имат този късмет. Въпрос на финансова сметка е дали ще бъдат изкарани от страната към други пазари или ще останат да дочакват края си в природните условия на Колорадо.

Електрокарът Renault K-ZE е на базата на бюджетния Kwid - видео

Подобни

BATTISTA : Бъдещата най-мощна италианска кола

BATTISTA : Бъдещата най-мощна италианска кола

Automobili Pininfarina анонсира, че първата в историята на компанията кола- луксозен суперспортен електромобил, ще се...

Според патентна заявка Ford ще нарече електрическия си SUV Mach E

Според патентна заявка Ford ще нарече електрическия си SUV Mach E

Феновете на Ford Mustang не приеха никак добре слуха, че Ford може да кръсти бъдещият си електроSUV с пробег от 480 км Mach 1....

Daimler поръча батерии за 20 000 000 000 евро

Daimler поръча батерии за 20 000 000 000 евро

Днес автомобилният гигант Daimler анонсира, че след милиардите инвестирани в разработка на решения за електрическа мобилност, сега...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: