ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Къде “умират” дизелгейт колите на Volkswagen? - видео

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2018 Новини
72
0
Къде “умират” дизелгейт колите на Volkswagen? - видео

Може би най-голямата автоморга в света на една компания е тази на концерна Фолксваген в Колорадо, край пистата Pikes Peak International Raceway. Около нея са наслагани табелки с надписи “Влизането забранено” и “Свободна от дронове зона”.

Това е наистина гигантско по размерите си пясъчно поле, приютило десетки хиляди дизелови автомобили с лъжливия софтуер на марките VW и Audi TDI, очакващи по-нататъшната си съдба. Гледката е наяистина впечатляваща!

Десетки хиляди коли и кросовъри производство на концерна VW бяха изкупени обратно от собствениците им и са паркирани в тази ограмна автоморга в покрайнините на Колорадо Спрингс, щата Колорадо. Дизеларките са паркирани разпределено по модели. По-голямата част от тях са от модела Jetta седан, другите са комбита и Passat. Освен тях се виждат кросовъри от сорта на Audi Q7 и Volkswagen Tiguan.

Обратното изкупуване на частните автомобили се наложи на автопроизводителя след като през септември 2015-а година беше разкрита порочната практика на германците да манипулират резултатите от федералните щатски тестове за чистота на отработилите газове с помоща на специален софтуер в дизеловите автомобили на Volkswagen, Audi и Porsche моделни изпълнения от 2008-а 0 2015-а година.

Каква е съдбата на всичките тези коли? Някои от тях, получили разрешение за това от федералната екологична агенция ЕРА, ще бъдат ремонтирани с обновен софтуер, за да отговарят на щатските стандарти и препродадени като втора ръка. Но доста от останалите нямат да имат този късмет. Въпрос на финансова сметка е дали ще бъдат изкарани от страната към други пазари или ще останат да дочакват края си в природните условия на Колорадо.

Volvo предлага допълнително удобство за клиентите си

Подобни

24-те часа на Льо Ман 2018: И победителят е … (Видео)

24-те часа на Льо Ман 2018: И победителят е … (Видео)

Toyota отчете доминиращо представяне по време на тазгодишното състезание 24-те часа на Льо Ман и автомобилът #8 (Toyota...

Jaguar Vector: Най-бързата електрическа моторница в света (Видео)

Jaguar Vector: Най-бързата електрическа моторница в света (Видео)

Екипът на Jaguar Vector Racing обяви, че отборът е поставил нов световен рекорд за максимална скорост на изцяло електрическа лодка,...

Новото BMW Серия 8 Купе (Видео)

Новото BMW Серия 8 Купе (Видео)

Източник: www.bmw.bg С представянето на новото BMW Серия 8 Купе баварският премиум производител започва да пише нова глава в...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: