ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Къде “умират” дизелгейт колите на Volkswagen? - видео

like0 unlike0
Auto-Press 14 Mar 2018 Новини
72
0
Къде “умират” дизелгейт колите на Volkswagen? - видео

Може би най-голямата автоморга в света на една компания е тази на концерна Фолксваген в Колорадо, край пистата Pikes Peak International Raceway. Около нея са наслагани табелки с надписи “Влизането забранено” и “Свободна от дронове зона”.

Това е наистина гигантско по размерите си пясъчно поле, приютило десетки хиляди дизелови автомобили с лъжливия софтуер на марките VW и Audi TDI, очакващи по-нататъшната си съдба. Гледката е наяистина впечатляваща!

Десетки хиляди коли и кросовъри производство на концерна VW бяха изкупени обратно от собствениците им и са паркирани в тази ограмна автоморга в покрайнините на Колорадо Спрингс, щата Колорадо. Дизеларките са паркирани разпределено по модели. По-голямата част от тях са от модела Jetta седан, другите са комбита и Passat. Освен тях се виждат кросовъри от сорта на Audi Q7 и Volkswagen Tiguan.

Обратното изкупуване на частните автомобили се наложи на автопроизводителя след като през септември 2015-а година беше разкрита порочната практика на германците да манипулират резултатите от федералните щатски тестове за чистота на отработилите газове с помоща на специален софтуер в дизеловите автомобили на Volkswagen, Audi и Porsche моделни изпълнения от 2008-а 0 2015-а година.

Каква е съдбата на всичките тези коли? Някои от тях, получили разрешение за това от федералната екологична агенция ЕРА, ще бъдат ремонтирани с обновен софтуер, за да отговарят на щатските стандарти и препродадени като втора ръка. Но доста от останалите нямат да имат този късмет. Въпрос на финансова сметка е дали ще бъдат изкарани от страната към други пазари или ще останат да дочакват края си в природните условия на Колорадо.

Приключи ли ерата Маркионе?

Подобни

Това е серийната версия на plug-in хибрида Ford Transit Custom

Това е серийната версия на plug-in хибрида Ford Transit Custom

Днес, по време на специализираното изложение за лекотоварни автомобили в Хановер се състоя премиерата на серийната версия на...

Toyota продаде 2 000 000 хибрида в Европа

Toyota продаде 2 000 000 хибрида в Европа

Toyota обяви, че продажбите на хибридни автомобили на марката в Европа са достигнали границата от 2 000 000 единици. Юбилейният...

Renault използва ASMR, за да предостави наелектризиращо преживяване онлайн (Видео)

Renault използва ASMR, за да предостави наелектризиращо преживяване онлайн (Видео)

Някога управлявали ли сте електрически автомобил? Много хора не знаят колко плавно и релаксиращо е всъщност. Това е причината...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: