ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Jaguar Land Rover мести производството на Discovery в Словакия

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jun 2018 Новини
269
0
Jaguar Land Rover мести производството на Discovery в Словакия

Jaguar Land Rover премества производството на модела си Land Rover Discovery от завода си в Солихюл, Бирмингам в Словакия. Това съобщиха официално от автопроизводителя. Английският завод ще бъде преоборудван за производството на новото поколение електрически автомобили на компанията.

"Решението за преместването и потенциалната загуба на работни места в Обединеното кралство е тежко, но е част от нашата дългосрочна стратегия за глобално преобразуване на бизнеса ни.” - се казва в изявлението на компанията.

Производството на Discovery в Словакия трябва да тръгне по план в началото на 2019-а година. Информацията за подобно намерение на производителя не е някаква новост – беше обявена още през 2016-а година. За целта в Словакия се строи изцяло нов завод. Моделът се прави извън пределите на Обединеното кралство още в Чансу, Китай.

JLR има съглашение още с контрактния производител на автомобили Magna Steyr за производството на модела Jaguar E-Pace и изцяло електрическия I-Pace в Австрия. Решението за производство на електромоделите на компанията в Солихюл успокоява донякъде напрежението от очакваната загуба на работни места на острова.

От компанията обещават сериозни инвестиции в Англия и производство на следващия Range Rover Evoque в Хейлууд, Северна Англия, където се произвежда сега и Discovery Sport .

"Сериозната инвестиция и технологично преоборудване в Солихюл за производството на на следващото поколение топ-модели на Land Rover и преоборудването на завода в Хейлууд за следващия Evoque е доказателство че оставаме свързани едновременно с Обединеното кралство, преобразуването на компанията и с нейния растеж” - се казва още в съобщението на производителя.

От Jaguar Land Rover обещават електрифициране на всичките си модели от 2020-а година нататък, но отказва да съобщи дали сред моделите на Range Rover ще има напълно електрифициран вариант. Двата SUV-модела на компанията имат вече хибридни варианти.

Видео на Mercedes-Benz показва “бореца” на Tesla 3 – EQA - видео В България ще се проведе първото ELECTRO MOBILITY EXPO 2018

Подобни

Фейслифтът на петвратата Opel Astra ще е с френски мотори

Фейслифтът на петвратата Opel Astra ще е с френски мотори

През април изплуваха снимки от тестове на рестилиран вариант на хечбека Opel Astra, но тогава се предполгаше, че обновлението ще е...

Топ-10 на автомобилните реклами за последните 35 години – видео

Топ-10 на автомобилните реклами за последните 35 години – видео

Автомобилната индустрия харчи милиони всяка година за телевизионна реклама, но малко са тези които се запомнят за дълго време....

SUV моделите на Ford с ръст от 28% през май

SUV моделите на Ford с ръст от 28% през май

Ford обяви, че продажбите на нови автомобили на марката на основните й 20 европейски пазара* са достигнали ниво от 118 700 единици...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: