ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Jaguar Land Rover е на крачка от пълната автономност

like0 unlike0
Auto-Press 22 Jun 2017 Новини
34
0

Jaguar Land Rover е на крачка от пълната автономност

Jaguar Land Rover е на крачка от пълната автономност
/add_images/news/062017/s_1498136402_922.jpg
  1. Jaguar Land Rover е на крачка от пълната автономност

Jaguar Land Rover направи една от последните крачки преди пазарното лансиране на изцяло автономните си автомобили, като демонстрираха специална версия на Range Rover Sport, оборудвана с всичката необходима апаратура за самостоятелното движение на колата в градски условия.

Технологията, с която е оборудван прототипът на Jaguar Land Rover се нарича Autonomous Urban Drive, и реално представлява система за автономно управление от Ниво 4. То е предпоследното, като следващото- Ниво 5, реално би поставило края на необходимостта от това на класическата седалка на водача да има човек, независимо от пътните условия.

Ниво 4 от своя страна също предлага изключително високо ниво на автономност, но при него все пак трябва да има шофьор зад волана. Същият обаче, при стандартно движение в конкретна среда, няма нужда да се намесва изобщо в управлението.

От Jaguar Land Rover споделят, че компанията работи както по пазарното лансиране на напълно автономни, така и на полуавтономни системи за управление, като по този начин клиентите на марката ще имат възможност да избират дали да участват в управлението на колата или да го оставят “в ръцете” на технологията и да се насладят на едно удовлетворяващо и безопасно пътуване.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: