ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

JAGUAR E-PACE НАВЛИЗА НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР С НАЧАЛНА ЦЕНА ОТ 63 000 ЛВ. С ДДС

like0 unlike0
Auto-Press 12 Sep 2017 Новини
20
0
JAGUAR E-PACE НАВЛИЗА НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР С НАЧАЛНА ЦЕНА ОТ 63 000 ЛВ. С ДДС

Източник: www.jaguar.bg

JAGUAR E-PACE – МОЩНИЯТ КОМПАКТЕН SUV С ВИД И ДИНАМИКА НА СПОРТЕН АВТОМОБИЛ

Излизането на ценовата листа за Jaguar E-PACE е факт. Тя може да се намери на сайта www.jaguar.bg и от нея става ясно, че вълнуващото ново попълнение в гамата на „британската котка”, е позициониранo изключително атрактивно за българския пазар с начална цена от 63 000 лв. с ДДС.

Jaguar E-PACE е петместен компактен SUV, който внася дизайна и динамиката на спортен автомобил Jaguar в просторен, практичен и свързан автомобил със задвижване на всички колела.

Отличителните за марката динамика на шофиране и дизайн слагат ДНК-то на спортен автомобил Jaguar в практичен дизайн, оборудван с усъвършенствани технологии. E-PACE, най-новият член на семейството от SUV модели на Jaguar, който следва мощния SUV F-PACE и изцяло електрическия SUV I-PACE Concept, черпи вдъхновение за дизайна от спортния F-TYPE.

Екстериорният дизайн се характеризира с отличителните предна решетка, атлетични пропорции, къси надвеси и мощни хълбоци на Jaguar, а опционалните 21-инчови алуминиеви джанти придават на E-PACE дръзка и целеустремена стойка, моментално създаваща впечатление за динамична пъргавина. ДНК-то на спортен автомобил Jaguar също е видимо в рязката извивка на линията на покрива и отличителната графика на страничните стъкла.

„Установените принципи на дизайна на Jaguar гарантират, че E-PACE е моментално разпознаваем като спортния автомобил в своя клас. Новият ни компактен SUV съчетава интериорното пространство, свързаността и сигурността, които семействата очакват, с пропорции, изчистен дизайн и динамика, които обикновено не се свързват с такъв практичен автомобил.“

Иън Калъм, Директор Дизайн на Jaguar

E-PACE ще бъде един от най-свързаните и интелигенти автомобили в своя клас. Информационно-развлекателната система със сензорен екран от следващо поколение свързва клиентите с техните любими приложения като Spotify чрез InControl Аpps на Jaguar Land Rover.

В цялото купе можете да откриете дигитална свързаност, отговаряща на всяка нужда на съвременното семейство. Има до четири 12-волтови зарядни станции и пет USB порта, както и 4G Wi-Fi точка за достъп за до осем устройства.

E-PACE притежава изключително интериорно пространство. Компактният SUV е дълъг 4 395 мм с къси преден и заден надвес - съответно 882 мм и 832 мм. Междуосието му от 2 681 мм побира петима в абсолютен комфорт и позволява щедро пространство за краката на пътниците отзад от 892 мм; същевременно големият товарен капацитет от 577 литра става възможен, благодарение на усъвършенстваната архитектура на задното окачване, тип Integral Link.

Новата конструкция на шасито, разработена за E-PACE, увеличава максимално интериорното пространство, като също предоставя здрава основа за впечатляващите динамични възможности на автомобила върху всякакви настилки. Разпределението Integral Link на задното окачване е позволило на инженерите на Jaguar да постигнат необходимите пъргавина и бързи реакции без компромис с комфорта на возията.

Системата Програмируема динамика предоставя на водача още повече контрол чрез индивидуалните настройки на подаването на газ, автоматичната трансмисия, кормилното управление и системата на окачване Адаптивна динамика, ако автомобилът е оборудван с такава. Системата Адаптивна динамика следи действията на водача и движенията на каросерията и колелата и предварително натоварва окачването и шасито и регулира амортисьорите за по-добър контрол над наклона на каросерията и пъргавина във всякакви условия. В резултат на това E-PACE предоставя на младите семейства цялото пространство, от което се нуждаят, с всички характеристики на истински спортен автомобил Jaguar.

Под капака E-PACE е надарен с пълна гама мощни и икономични бензинови и дизелови двигатели Ingenium. Бензиновият двигател Ingenium с турбокомпресор и 300 к.с. ускорява E-PACE от 0 до 100 км/ч за само 6,4 секунди преди да достигне до електронно ограничената максимална скорост от 243 км/ч. За клиенти, които искат максимална икономичност, дизеловият двигател Ingenium със 150 к.с. и задвижване на предните колела осигурява емисии на CO2 от 124 г/км.

„E-PACE предлага най-доброто от двата свята: динамиката на спортен автомобил Jaguar и практичността на компактен SUV. Най-новото попълнение в растящото семейство на PACE осигурява комфорт и решения за интериорното и багажното пространство заедно с вълнуващо управление и най-новите бензинови и дизелови двигатели Ingenium на Jaguar Land Rover.“
Алън Фолкерц, Директор на автомобилна серия Jaguar E-PACE

Системата за задвижване на всички колела с Активно задвижване на E-PACE е технологично нововъведение за Jaguar. Интелигентната конфигурация съчетава феноменално сцепление и непогрешимото задвижване на задните колела на Jaguar. Възможностите на системата за разпределяне на въртящия момент осигуряват оптимална стабилност, динамика и икономия на гориво при всякакви условия.

E-PACE е оборудван с най-новите технологии за безопасност и в помощ на водача. Стерео камера е в основата на модерната система Автономна аварийна спирачка, която също така засича пешеходци и поддържа функциите Асистент за придържане в лентата и Разпознаване на пътните знаци, както и системите Адаптивен ограничител на скоростта и Следене на състоянието на водача. Функцията Помощ при паркиране на преден и заден ход е стандартно оборудване на всеки автомобил и осигурява спокойствие при трудни маневри.

Камерата се съчетава и със системата за електрическо сервоусилване на волана, за да осигури функцията Асистент за следене на мъртвата точка на видимост и да спомогне за намаляването на риска от странични удари на многолентови пътища. Нова Система за предупреждение за насрещен трафик предупреждава водачите за приближаващи автомобили на кръстовища, където видимостта е ограничена. Усъвършенстваните функции за активна безопасност включват въздушна възглавница за пешеходци, която излиза от горния ръб на предния капак, за да увеличи защитата на пешеходците в случай на сблъсък.

E-PACE е първият Jaguar, оборудван с TFT Head-Up дисплея от ново поколение на компанията. Усъвършенстваният дисплей може да извежда до 66% повече информация на предното стъкло с помощта на големи цветни графики с подобрена яснота. Важната информация, включително скорост на автомобила и навигация, се вижда отчетливо през цялото време, като предупрежденията и актуализациите на функциите за информиране, развлечение, безопасност и удобство се извеждат директно пред погледа на водача - което намалява необходимостта да сваля очи от пътя.

Всеки E-PACE съдържа информационно-развлекателната система от най-ново поколение Touch Pro на Jaguar. Технология с естествено гласово управление, интерфейс с 10-инчов сензорен екран и програмируем начален екран правят взаимодействието със системата бързо, лесно и много интуитивно.

Опционален 12,3-инчов пълноцветен цифров TFT инструментален панел и избор между две премиум аудиосистеми, разработени с Meridian, поставят E-PACE наравно с автомобили от по-високия клас що се отнася до технологии в интериора.

E-PACE е също единственият автомобил в сегмента, предлаган с иновативния ключ Activity Key, който може да се носи като аксесоар. Водоустойчивата и удароустойчива гривна има вграден RFDI транспондер, което позволява на водача да заключи главния ключ в автомобила, докато се наслаждава на дейности на открито като тичане или колоездене.

Когато Activity Key е активиран, чрез поднасяне на гривната към горния ъгъл на регистрационната табела на задната врата, всички обикновени ключове, останали в автомобила, се дезактивират.

Силното шаси също така позволява на собствениците да теглят до 1 800 кг (със спирачки), идеално за клиенти, които използват своя E-PACE и за работа, и за удоволствие.

FIRST EDITION: НАПЪЛНО ОБОРУДВАН И ВОДЕН ОТ ДИНАМИКАТА

E-PACE First Edition е наличен през цялата първа година на продажби със задвижване изключително от дизеловия двигател Ingenium със 180 к.с. или бензиновия двигател Ingenium с 249 к.с. на Jaguar и 9-степенната автоматична трансмисия ZF. Моделите First Edition са с внимателно подбрани спецификации, за да покажат уникалния дизайн, динамика и практичност на E-PACE - на базата на пакета със спецификации R-Dynamic SE.

Налични са три варианта за цветове - Caldera Red, който е уникален за First Edition, Yulong White и Santorini Black. Детайли в цвят Gloss Black и отличителни 20-инчови алуминиеви джанти с двойни спици и ефект „диамант“ в цвят Satin Grey допълват външния вид.

Интериор, облицован в специална мека зърнеста кожа Windsor в цвят Ebony, с червен контрастен шев и облицовка на тавана от велур в цвят Ebony придават на купето характерен вид. Програмируемото амбиентно осветление за различни настроения и естествената светлина от панорамния покрив идеално допълват просторния интериор. TFT Head-Up дисплеят от следващо поколение на Jaguar, допълнителните зарядни станции и релсите в багажника гарантират, че First Edition предоставя безупречна комбинация от финес, технологии и реална практичност.

Допълнителните акценти включват системата Програмируема динамика, задна врата, контролирана с жестове, и Activity Key на Jaguar, както и уникални мокетни стелки и пластини на праговете First Edition.

ПАКЕТ R-DYNAMIC

Изборът на спецификации R-Dynamic усилва спортната жилка на Jaguar, предлагайки обгръщащи тялото спортни седалки с контрастен шев и облицовка на тавана в цвят Jet Morzine. Прагове и педали от полирана неръждаема стомана се съчетават, за да създадат спортно ориентиран интериор, a меката зърнеста кожа на волана с надпис R-Dynamic и прибавянето на пера на волана за превключване на предавките предлагат по-осезаеми предимства на водача.

Отвън R-Dynamic включва детайли на стайлинга, създадени да усъвършенстват неуловимостта, мощта и финеса на E-PACE. Предни фарове за мъгла с покритие в цвят Gloss Black се допълват от подобно покритие на предната решетка, задната престилка и накрайниците на ауспуха. Кантове на арките на колелата в цвета на каросерията и акценти от сатиниран хром на страничните въздуховоди и канта на предната решетка също отличават версиите R-Dynamic.

Volvo спира да използва пластмасови изделия за еднократна употреба

Подобни

Volvo с рекордна печалба за второто тримесечие на 2018 г.

Volvo с рекордна печалба за второто тримесечие на 2018 г.

Първите 6 месеца на годината са най-успешните в историята на компанията досега Volvo Cars отчита рекордна оперативна печалба от...

Луис Хамилтън остава в Mercedes нови две години

Луис Хамилтън остава в Mercedes нови две години

Днес Mercedes-AMG Petronas Motorsport анонсира, че отборът е постигнал споразумение за двугодишно удължаване на договора с...

Новият MÉGANE R.S. TROPHY идва с 300 конски сили (Видео)

Новият MÉGANE R.S. TROPHY идва с 300 конски сили (Видео)

Днес Renault разкри подробности за новата екстремна версия TROPHY на новия MÉGANE R.S., в това число, че максималната мощност...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: