ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Израел с план за коли без ДВГ към 2030-а

like0 unlike0
Auto-Press 15 Oct 2018 Новини
40
0
Израел с план за коли без ДВГ към 2030-а

Израел се присъединява към списъка на страните с намерение за пълна забрана на автомобилите с ДВГ. Министърът на енергетиката на страната обяви миналата седмица, че автомобилите ползващи класичски двигатели на бензин и дизелово гориво, няма да могат да бъдат ползвани по пътищата и улиците на страната към 2030-а година.

Намеренията на държавното ръководство са за замяна на тези автомобили с такива ползващи електрозадвижване или природен газ. Страната е с малка географска площ със сериозна градска концентрация на населението, което намалява нуждата от нови инфраструктурни проекти. И е разположена в политически нестабилния Близък Изток, без наличие на собствени нефтени и газови ресурси, докато наоколо съседите разполагат с такива. И повечето от тях желаят да премахнат еврейската държава от картата на света. Така въпросът за освобождаване на зависимоста й от подземните горива става стратегически за съществуването на държавата.

Страната имаше интересен експеримент с електрически автомобили, производство на Renault, които бяха развити така че да ползват мрежата за презареждане и бърза замяна на акумулаторите на проекта Better Place. Въпреки че беше подкрепен на държавно ниво този проект банкрутира през 2014-а година.

Според министерството на енергетиката на страната е важно да се създаде критична маса от от електрически автомобили на пътищата на страната за да може да възникне възможност за икономически мерки за подкрепата им на държавно ниво с направата на достатъчен брой зарядни станции и сервизни компании с опит в експлоатацията на акумулатори. Това ще задължителното условие страната да се отдалечи от използването на автомобили с ДВГ, което може да се очаква към 2025-а с прогнозите тогава по пътищата й да има над 180 000 електромобила.

"От 2030-а година нататък ще забраним вноса на дизелови и бензинови автомобили в Израел” - споделя енергийният министър - “Ние ще натискаме компаниите да внасят електромобили в страната, а нефтените и газови компании да трансформират бензиностанциите си в зарядни за електромобилите”.

Държавата планира намаляване на таксите върху електромобилите “почти до нула” и ще финансира построяването на 2000 зарядни станции. Този амбициозен план трябва да бъде окончателно утвърден от правителството, което се очаква да стане до края на тази година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: