ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Изработва се проект за ремонта на тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“

like0 unlike0
Auto-Press 08 Nov 2018 Новини
31
0
Изработва се проект за ремонта на тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“

Подписан е договорът за изработването на технически проект при предстоящите ремонтно-възстановителни работи на тунел „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Съоръжението, при 54-ти километър на автомагистралата, е с дължина 834 м и е част от трансевропейската пътна мрежа (TENT-T). В експлоатация е от 1999 г. Въз основа на проекта, който ще бъде изготвен след това ще бъдат предприети необходимите ремонтни дейности.

Стойността на договора за проектиране е 193 062 лв. с ДДС. Изпълнител е „Виа План“ ЕООД. Срокът за изработването му е 150 дни. Предвидено е извършването на геодезически измервания, конструктивно обследване на тунела, при необходимост инженерно-геоложки проучвания и представянето на технически доклад с проектно предложение за ремонтно-възстановителни работи на съоръжението. Целта е да се предвидят всички нужни мерки и дейности, които трябва да се изпълнят в тунел „Правешки ханове“, в съответствие с изискванията на Наредбата за технически правила и норми за проектиране на пътни тунели.

Предстои през ноември т. г. да бъдат сключени и договорите за проектиране на ремонтните работи в тунел „Топли дол“ на АМ „Хемус“ и в „Траянови врата“ на АМ „Тракия“.

*Източник: www.api.bg

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: