ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Изграждането на пътя Видин - Ботевград започва. През март стартира тръжната процедура за първия участък

like0 unlike0
Auto-Press 13 Feb 2018 Новини
27
0
Изграждането на пътя Видин - Ботевград започва. През март стартира тръжната процедура за първия участък

Източник: www.api.bg

Основен приоритет на правителството е развитието на автомагистралната мрежа в Северна България и тази година стартират проектите Видин - Ботевград, АМ „Хемус“ и АМ „Русе - Велико Търново“. Изграждането им ще модернизира целия регион и няма министър или председател на АПИ, който да не иска да се строи по-бързо, заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.

През март ще започне процедурата за избор на изпълнители на отсечката между Мездра и Ботевград /33 км/. Срокът за построяването й ще е около 2 години и половина, като в този участък ще има и 2 тунела. През втората половина на годината ще бъдат обявени процедурите за строителство и надзор на още 52 км - от Видин до Ружинци. Отсечката ще бъде разделена на 3 части Видин - Димово, обход на Димово и Димово - Ружинци, като целта е да се заобиколят големите населени места – гр. Димово, Бела и Скомля, обясни инж. Атанасов.

Трасето на новия път ще бъде с автомагистрален габарит с по две активни ленти и една аварийна в посока. Председателят на УС на АПИ посочи, че се работи по подготовката и на останалите участъци от направлението - на обхода на Враца предстои допроектиране и строителство на още една лента за движение, отсечката между Враца и Мездра ще бъде рехабилитирана, а за Ружинци – Монтана предстои до края на годината или в началото на следващата да стартират процедурите за строителство и надзор. Заради обжалване на Доклада по ОВОС е блокирана работата по участъка между Враца и Монтана.

Искам да уверя жителите на региона, че не забавяме проекта, а по неговата подготовка работим изключително сериозно. Тежката и невидимата част от работата на администрацията е свързана с изпълнението на много законови и поднормативни актове. Даде ли се разрешението за строеж проектът е станал, заяви инж. Атанасов. Той посочи, че през последните години в пътната инфраструктура в област Видин са инвестирани над 50 млн. лв. Тази година ще бъдат ремонтирани 43 км от прохода „Петрохан“ от страната на Софийска област, с което ще се осигури по-бърза връзка със столицата. Ще се подобри и състоянието на пътя Лом - Видин, където е най-голямото свлачище в България, дълго почти 8 км.

Относно постъпилите две жалби по Доклада по ОВОС за АМ „Русе – Велико Търново“ инж. Атанасов подчерта, че избраният комбиниран вариант на трасе е най-балансираният и от екологична, и от икономическа гледна точка. Избягват се и най-хълмистите райони, за да може изграждането на трасето да е по-евтино, най-оптимално и най-бързо. Председателят на УС на АПИ каза, че в диалог с хората, подали жалбите, ще бъдат допълнително обсъдени преимуществата на трасето, връзката на Горна Оряховица с магистралата, за да не се бави работата по проекта.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: