ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Иван Влъчков: Целта за 2019 г. е отново да направя пълен сезон в GT4

like0 unlike0
Auto-Press 10 Dec 2018 Новини
304
0
Иван Влъчков: Целта за 2019 г. е отново да направя пълен сезон в GT4

Иван Влъчков записа поредния си си силен сезон в автомобилния спорт. 19-годишният пилот на Дамасцена Алба спечели титлата на Затворен маршрут в серия Туринг за 3-а поредна година с Хонда Сивик, завърши първи на Планинско изкачване Шипка Дамасцена в своята категория, а освен това направи пълен сезон в GT4 за Централна Европа в класа на аматьорите, където спечели 3 победи. За преживяното през сезона и плановете за 2019 г. Иван сподели след годишното награждаване на БФАС.

- Иване, спечели титлата в Туринг за 3-а поредна година с Хонда Сивик. По-трудна ли беше тази от предишните?

- Всяка титла е трудна сама по себе си. Всяка година е по-различна от предишната и се случват нови неща.

- Как беше конкуренцията през този сезон?

- Конкуренцията беше доста по-силна, като имаше много повече коли. Всички ме затрудниха - Стоян Апостолов, Давид Будев, Станислав Паришков. Но аз се радвам за това и се надявам догодина да има още повече пилоти и битката да е оспорвана.

- Участва в GT4 за Централна Европа с българския автомобил Sin Car R1 за екипа на София Кар Моторспорт на Росен Даскалов. Представи се силно и спечели няколко победи. Как оценяваш сезона си там?

- Беше добър сезон и малко съжалявам наистина, че не влязох в топ 3 в моята категория, при положение че до последния кръг се борех за титлата. Надявам се догодина отново да направя пълен сезон и да съм на почетната стълбичка в края на сезона.

- Каква ти е целта за следващия сезон?

- На първо място да се състезавам отново във всички дисциплини, в които карах и тази година, защото всички знаем, че това е свързано със сериозни финансови средства. Трябва да намерим спонсори, за да мога отново да се състезавам в GT4 и в Туринг на писта у нас. Нямаме планове за участие в серия Макси.

- Кой ти помогна най-много за успешния сезон?

- Благодарен съм много на Стоян Стоянов и етнографски комплекс Дамасцена, на Николай Мончев и на страхотния екип на Дамасцена Алба АСК за подкрепата, както и на механиците ми. Те ми помагаха много през целия сезон и без тях нямаше да се справя. Освен това благодаря и на семейството ми, че бяха до мен във всеки един момент.

- Ще продължиш ли да тренираш и поддържаш форма с картинга?

- Да, казвал съм, че той е най-добрата тренировка за колите и ще продължа да карам машината ми в KZ. Подготвяме я за 2019 г.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: