ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Илон Мъск намекна за ракетни технологии в автомобилостроенето

like0 unlike0
Auto-Press 20 Nov 2017 Новини
22
0
Илон Мъск намекна за ракетни технологии в автомобилостроенето

В края на миналата седмица се състоя специално събитие на Tesla, по време на което шефът на компанията- Илон Мъск, анонсира три нови проекта, по които работят във фирмата. С потенциал за най-скорощно пазарно лансиране е влекачът SEMI, докато умалената му пикап версия и новото поколение на първата кола на марката- Tesla Roadster, едва ли ще видим по улиците в следващите 3 години.

Tesla SEMI и новата генерация на Roadster бяха демонстрирани от Мъск, като първото което коментира той по време на събитието беше за тяхното ускорение. При навлизането си на пазара, влекачът на американската компания ще предложи възможност за ускорение от 0 до 96 км/ч за 5 секунди, а вече 2+2 местният й спортен модел ще предложи изкривяващото разбиранията за автомобилна динамика време от 1.9 секунди и то при базовата версия на модела. Илон намекна, че Tesla ще предложи допълнителен пакет за Roadster, който ще направи нещата още по-впечатляващи.

Явно обаче Мъск не е достатъчно доволен от тези параметри на своите автомобили, защото днес, използвайки отново социалната мрежа Twitter, пусна интересен статус, с който добави нова неизвестна в бъдещето на компанията.

“Не казвам, че допълнителният пакет за новия Roadster определено ще му добави възможност да осъществява кратки подскоци, но може би … Определено е възможно. Просто е въпрос на безопасност. Приложението на ракетните технологии в автомобилите разкрива революционни възможности”, обяви Мъск.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: