ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Hyundai ще пусне 1000 водородни камиона по швейцарските пътища

like0 unlike0
Auto-Press 21 Sep 2018 Новини
79
0
Hyundai ще пусне 1000 водородни камиона по швейцарските пътища

По време на специализираното изложение за лекотоварни автомобили в Хановер, Hyundai Motor обяви, че компанията е подписала меморандум за разбирателство с швейцарската компания H2 Energy, според който за период от 5 години, с начало следващата, автомобилната марка ще достави 1000 от изцяло новите си камиони с водородна електрическа задвижваща система.

Електрическият водороден камион на Hyundai (4x2, 18т) е с основи габарити дължина 9745 мм, ширина 2550 мм и височина 3730 мм, а междуосието му е 5130 мм. Резервоарът за водород на транспортната машина ще бъде с вместимост от 32.86 килограма при налягане 350 бара, като необходимото време за неговото презареждане е около 7 минути.

Според първоначалната информация, системата горивни клетки на електрическия камион на Hyundai ще бъде с мощност от 190 кВт, автономността му се очаква да бъде около 400 километра, а резервоарите му са осем.

“За пореден път ние напредваме в областта на технологията с горивни клетки в автомобилната индустрия с днешното анонсиране на нашата амбиция да пуснем в продажба електрически водороден камион за първи път в света”, коментира Ин Чеол Ли, изпълнителен вицепрезидент и директор на подразделението търговски автомобили на Hyundai Motor. “Ние ще продължим да търсим възможности за разширяването ни и на други пазари, като внимателно следим множество фактори, като инфраструктура за презареждане и правителствени политики”.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: