ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Hyundai-Kia Motors предлага отделни звукови зони в автомобилите - видео

like0 unlike0
Auto-Press 15 Aug 2018 Новини
51
0
Hyundai-Kia Motors предлага отделни звукови зони в автомобилите - видео

Използвайки техника подобна на тази при отнемането на шума при слушалките, специалистите на Hyundai-Kia Motors са развили технологията Separated Sound Zone - SSZ /отделни звукови зони/, която позволява на четиримата пътници в автомобила да слушат всеки различна музика без слушалки. Така младежите могат да слушат хардрок отзад, докато възрастните отпред се наслаждават на класическа музика без да си пречат един на друг.

От групата Hyundai-Kia смятат, че след като автономният автомобил стане ежедневие на пътя, основната грижа на пътуващите в него ще е как да си прекарат по-добре и комфортно времето на път слушайки музика или отдавайки се на други развлечения. Новата технология ще им позволи всеки да слуша музика според интереса си без да досажда на останалите в купето.

Системата SSZ използва доста на брой високоговорители, които отправят звука към отделните места в купето и са така програмирани да отделят по фаза или неутрализират други звукови вълни. Доста трудно е да си представим сложността на алгоритмите, с които се постига този ефект. И още нещо - “отрязването” на музиката по зони в купето няма да пречи на хората в него да си говорят един с друг.

Идеята е изключително интересна и по всяка вероятност ще стане много популярна автомобилна екстра при окончателното й прилагане в инфотеймънт системата на автомобилите. От Hyundai-Kia съобщават че работят по тази технология от четири години насам и очакват да я приложат в автомобилите си до една-две година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: