ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Hyundai интегрира дом, здраве и мобилност с новите си технологии на CES

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jan 2018 Новини
33
0
Hyundai интегрира дом, здраве и мобилност с новите си технологии на CES

Източник: www.hyundai.bg

Следващото поколение водороден електрически автомобил с автономни функции NEXO дебютира на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас
Hyundai готви 18 екологични модела до 2025 г.

Приложения за дома с водородно захранване са част от програмата Hydrogen Life Vision

Intelligent Personal Cockpit проверява жизнените показатели на шофьора

Hyundai представя нови технологични концепции на Изложението за потребителска електроника (CES) 2018. Всички те са насочени към свързаността и мобилните решения на бъдещето.

Обединени от темата „Свързаност и мобилност за бъдещето“ Hyundai представи следващото поколение електрически SUV с водородна клетка, визията си за захранван от водород дом и персонален кокпит с изкуствен интелект.

Hyundai разкри името на най-новия си водороден модел – футуристичния SUV се казва NEXO. Той представя пакет от прогресивни мерки за автономно управление, съчетани с екологично задвижване.

Идеята Hydrogen Life Vision включва приложения за всекидневно захранване на дома с екологична енергия.

Компанията показва и идеята си как бъдещите модели на Hyundai ще бъдат контролирани чрез „интелигентен персонален кокпит“, който позволява практически всяка команда да бъде зададена с глас. Концепцията показва как кокпитът служи за персонален асистент и дори следи жизнените показатели на шофьора, за да отстрани излишния стрес в натоварен работен ден.

„За една единствена компания е трудно да предвиди как всички промени напоследък ще се отразят на бъдещето на индустрията ни. Всички разбираме, че технологичните предизвикателства и нововъведения са процес, който никога няма да бъде завършен, докато не изградим мобилно общество с максимално удобство, никакви инциденти и без вредни емисии.“ Думите са на г-н Уонг Чул Янг, заместник управител на отдела за R&D.

Hyundai NEXO: Автономен електрически SUV с водородно задвижване

Най-новият модел в екологично ориентираното портфолио на Hyundai се казва NEXO. Със своята революционна горивна клетка и интелигентна система за подпомагане на шофьора, той без съмнение е поглед към бъдещето на мобилността. NEXO не отделя вредни емисии и със своето водородно задвижване е идеална основа за нуждите на автономното управление.

За първи път в индустрията NEXO представя монитор за невидимата зона, който показва на шофьора какво се случва в областта зад колата, която е недостъпна с огледалата. NEXO е и първият Hyundai, който следва пътната лента вместо вас при скорости до 150 км/ч. Моделът се отличава и с функцията Remote Smart Parking Assist, която му позволява автономно да паркира или излиза от паркинги и гаражи, независимо дали на борда има шофьор или не.

NEXO е второто поколение серийно произвеждан автомобил с горивни клетки на Hyundai. Подобрения във всмукателната система за въздух и времето за презареждане осигуряват пробег от 800 км. Моделът е едно от 18-те екологични предложения на марката, които ще излязат на пазара до 2025 г.

Hydrogen Life Vision: Нулеви вредни емисии от автомобилите към домовете

Успоредно с най-новите автомобилни технологии, Hyundai демонстрира прогреса и в приложенията за дома, захранвани с водород. Програмата Hydrogen Life Vision показва възможностите на водорода в домовете ни, които се простират далеч извън общоприетите функции. Много уреди в кухнята, градината и хола могат да се захранват от водород. Дори отпадният продукт от горивната клетка на борда на NEXO – който е чиста вода – може да се използва за поливане. Докато конвенционалните автомобили с двигатели с вътрешно горене могат единствено да намаляват вредните си емисии, NEXO може да произвежда вода за различни нужди.

Визията Hydrogen Life намалява натоварването върху електрическата мрежа, като захранва с необходимия ток много от уредите в дома.

Друга екологична функция на NEXO е способността за пречистване на въздуха. Тъй като системите с горивни клетки се нуждаят от изключително чист въздух, за да функционират, то филтърът на NEXO улавя 99,9% от дребните прахови частици във въздуха и по този начин пречиства околната среда около колата.

Интелигентен кокпит: Грижа за шофьора и автомобила

Интелигентният персонален кокпит демонстрира напредъка на Hyundai в областта на свързаните технологии. Кокпитът разчита на множество ултрамодерни технологии, включващи изкуствен интелект, интернет на нещата и измерване на нивото на стрес на водача.

Новата технология за гласови команди от SoundHound позволява на шофьора да управлява често използвани функции като климатика, подвижния стъклен покрив и заключването на вратите. Това е едва малка част от разнообразните функции, които ще се управляват с глас, благодарение на Интелигентния персонален кокпит. Връзката между колата и дома ви позволява да управлявате гласово различни уреди – да включите осветлението и отоплението или да синхронизирате аудио системите в хола и в колата.

Интелигентният персонален кокпит надхвърля възможностите на други системи за гласово управление и е способен да разпознава две различни команди в едно изречение. Разбира се, системата напомня за предстоящи срещи и подходящия час за тръгване, в зависимост от актуалните пътни условия.

Друга нова функция носи наименованието Wellness Care. Тя използва два сензора във волана и седалката, които следят жизнени показатели като сърдечен ритъм и могат да разпознаят стресови ситуации. Системата може да подпомогне шофьора по различни начини в такава ситуация – от включване на подходяща успокояваща музика до онлайн връзка с лекар.

Собствена разработка на Hyundai е и системата Tune!t с допълнителни функции: Smart Tuning Package позволява на кокпита да се превърне в персонализирано пространство. Позицията на седалките автоматично се настройва според височината на пътниците, а аудио системата се синхронизира с предпочитанията на пътниците.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: