ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Honda ще инсталира нова двупосочна технология за зареждане в европейския си развоен център

like0 unlike0
Auto-Press 07 Dec 2017 Новини
13
0
Honda ще инсталира нова двупосочна технология за зареждане в европейския си развоен център

Източник: www.honda.bg

• Енергията може да бъде взета от мрежата и да бъде възстановена обратно в нея благодарение на новия хардуер

• Новата зарядна станция е поредната крачка напред в областта на нулевите емисии

• Проектът е плод на сътрудничество между Honda, EVTEC и The Mobility House

• Инсталацията тества интегрирането на акумулаторите за електрически превозни средства и възобновяемите източници на енергия

Honda инвестира в изключително съвременна двупосочна технология за зареждане в развойния си европейски център в Офенбах, Германия. Тя ще внесе доста по-ефективен баланс между потреблението и съхранението на необходимата за производствената дейност енергия. Новата зарядна система е способна да възобновява енергията и е тестова площадка за хардуера, който ще е наличен и в частните домове в бъдещето.

Въвеждането на технологията в Германия е логчиното развитие на представената на Автомобилен салон Франкфурт 2017 концепция на Honda за управление енергията (Power Manager Concept). Техническият прототип показа как е възможно да се случи пълен обмен на енергия между електромобил и електрическата мрежа, така че неговят акумулатор да се зареждат от нея, но и при нужда колата да осигурява енергия за битовата мрежа. Това е възможно благодарение на технологията Vehicle-to-Grid (или V2G). На същия принцип работи и нововъведението в центъра в Офенбах.

Електричеството или бива черпано от мрежата, или бива генерирано от фотоволтаични соларни панели чрез двупосочен трансфер на енергия, а после служи за зареждането на електрическите превозни средства, включени в системата. Докато електромобилът е част от нея, съхранената в акумулатора му енергия може да се върне обратно, за да стабилизира мрежата.

„Чрез инсталирането на зарядна технология от най-ново поколение в нашия развоен център в Германия, добавяме поредната иновация към проекта си, наречен Smart Company и фокусиран към общество с нулеви вредни емисии и мобилността на бъдещето“, сподели Йорг Бьотчер, вицепрезидент на Honda R&D Europe.

С помощта на двупосочния хардуер и технологията на The Mobility House*, Honda възнамерява да оптимизира управлението на енергия в европейския си развоен център и в частност да увеличи употребата на възобновяема слънчева енергия в частност. Проектът тества взаимодействието, съвместимостта и силовия поток между специфични електрически компоненти, включително и възобновяемите енергийни клетки и акумулаторите на електромобилите. Инсталацията е плод на сътрудничество между Honda R&D Europe, енергийния доставчик The Mobility House и швейцарската технологична компания EVTEC.

Тази инвестиция подобрява най-съвременната в света обществена зарядна станция за плъгин автомобили, която Honda R&D Europe откри това лято. Инсталацията е с 940-волтов капацитет. Способна е да осигури до 150 кВт енергия и да захранва едновременно 4 автомобила с различни видове връзка. От поставянето си през юни станцията за електромобили е осъществила 447 зарядни сесии и е „спестила“ на света 3,87 т CO2.

Като част от голямото семейство на Honda по света и българското представителство на марката у нас също се фокусира към едно по-екологично чисто бъдеще. Ето защо дилърският център Бултрако Моторс София Изток на бул. „Ботевградско шосе“ 326 е образец за природосъобразен обект и използва собствени източници на захранване чрез фотоволтаици, както и най-модерна система от пречиствателни съоръжения за водата с цел оптимална екологичност.

Mobility House

Основаната през 2009 г. компания Mobility House доставя иновативни решения за зареждане и съхранение на енергия за автомобилните производители от над десет страни от цял свят чрез центровете си в Мюнхен, Цюрих и Сан Франциско. Допълнителна информация ще откриете на http://www.mobilityhouse.com/en/.

Ford Motor и Alibaba Group ще продават автомобили Най-продаваните нови коли през първите десет месеца на годината

Подобни

Италиански дизайнер кръстосва минало и бъдеще

Италиански дизайнер кръстосва минало и бъдеще

Италианският дизайнер Пиерпаоло Лазарини е автор на редица странни на пръв поглед концепти и последният му – за летящ автомобил, не...

Първи снимки на “офроуд” хечбека Volkswagen Polo

Първи снимки на “офроуд” хечбека Volkswagen Polo

Новият повдигнат хечбек може да запази старото си име CrossPolo, но не е изключена и промяна на името му на Polo Alltrack....

Непознатата у нас Kia Ray ще е обновена в Южна Корея

Непознатата у нас Kia Ray ще е обновена в Южна Корея

Преди шест години през ноември 2011-а Kia Motors представи градския си модел Ray в Южна Корея. Този месец компанията...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: