ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Honda насочва Insight към масовия сектор - видео

like0 unlike0
Auto-Press 17 Jan 2018 Новини
37
0

Honda насочва Insight към масовия сектор - видео

Honda насочва Insight към масовия сектор - видео
/add_images/news/012018/s_1516176005_997.jpg
  1. Honda насочва Insight към масовия сектор - видео
  2. Honda насочва Insight към масовия сектор - видео

Honda Insight вече ще има нова роля на пазара – вече не като малоброен образец за горивна икономичност, а като много икономичен но масов автомобил. Първите две поколения на модела вкараха в гамата на марката не само титлата на първия хибриден автомобил на пазара, но и като доста футуристичен модел, за съжаление останал на пазара в сянката на глобалния първенец Toyota Prius.

Honda, естествено не може да търпи това положение и с трето поколение на модела ще се стреми да докаже, че си е научила урока. Моделът 2019-а година се лансира в световен мащаб през тази година, а прототишпът му направи публичния си дебют на вървящия в момента международен автосалон в Детройт. Това е и част от стратегическия план на Honda за електрифицирането на една трета от моделната й гама към 2030-а година.

Honda предполага, че моделът ще получи икономичен рейтинг на EPA от над 50 мили с галон /4,6 л на 100/, което ще изравни Insight в смесен цикъл на движение с резултатите на Prius и новото прпедложение на пазара Hyundai Ioniq.

Tретото поколение променя и външния си стил, забравяйки тези особени форми, присъщи на конкурентните хибридни автомобили на пазара и се приближава до гладкият дизайнерски профил на седаните Civic и Accord. Колата има типичната за Honda "flying wing/летящо крило" радиаторна решетка и това което от Honda наричат "sweeping, coupe-like roofline/ спадаща тип купе покривна линия."

Това е анти-Prius, твърдят вече анализаторите за доста по-конвенционалния но много по-приемлив за категорията масов автомобил дизайн. За да станат хибридите сериозни играчи в масовия пазарен сектор те трябва да изглеждат именно така – по-масови. Дизайнът на Prius, наистина придизвиква поляризирани отзиви и отблъсква някои от кандидат купувачите.

Insight, койт о дебютира на пазара в Щатите през 1999-а като първия за страната бензоелектрически хибрид, направи най-добрите си продажби през 2010-а от 20 962 коли. Това е доста далеч от постижението на шампиона в сектора Prius, привлякъл доста клиенти от Силиконовата долина и Холивуд, отбелязъл в пика на продажбите си през 2012-а от 236 659 реализации. Палмата на любимец на хай-лайфа, обаче скоро му беше отнета от Tesla, но все пак резултати му са впечатляващи – 2,2 милона продажби от 2000-а година насам, докато Insight имаше на сметката си 87 313.

Новият Insight ще се позиционира в гамата над модела Civic, но ще остане настрани от подмарката Clarity на Honda, заделена за електрифицираните й модели. Insight ще ползва познатото задвижване на Honda – двумоторната хибридна система. Колата има многобройни технологии за безопасност и подпомагане на водача, вследствие стремежът на марката да предложи много повече подобни технологии като стандартно оборудване за автомобилите си.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: