ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Honda Civic Type R стигна до САЩ, но това е само началото

like0 unlike0
Auto-Press 19 Jun 2017 Новини
33
0
Honda Civic Type R стигна до САЩ, но това е само началото

След четири поколения и 20 години присъствие в Япония и Европа, в края на миналата седмица суперспортната Honda Civic Type R стана част от портфолиото на марката и в Съединените Американски Щати.

С базова цена от 33 900 щатски долара и максимална мощност от 306 конски сили, новият Civic Type R е най-динамичното предложение, което Honda някога е отправяла към своите клиенти, а както става ясно сега, е и само началото на едно ново суперспортно портфолио.

Honda планира да представи допълнителни версии на Type R, като по този начин ще си гарантира още нови клиенти, както и свежо портфолио, след като първоначалния ентусиазъм към основната версия се стабилизира.

Според Хидеки Матсумото- шеф-инженер на гамата Civic, клиентите ще получат по-мощна и по-маломощна версия, а е много вероятно да станем свидетели и на появата на модификация на Civic Type R, оборудвана със система за задвижване на четирите колела. По този начин, марката ще си гарантира конкурент на Volkswagen Golf R, Subaru WRX и Ford Focus RS.

Европейската версия на новото поколение Honda Civic Type R е оборудвана с оптимизиран двулитров VTEC TURBO двигател, който в комбинация с шестстепенна механична предавателна кутия, обещава максимална мощност от 320 конски сили и максимален въртящ момент от 400 Нм.

Новият Civic Type R предлага работа и в специален нов режим на адаптивно конфигуриране, разработен специално за постигането на възможно най-високо ниво на комфорт. Подобно на познатите от предишната генерация на модификацията режими Sport и +R, новият Comfort предлага оптимизирана работа на окачването, управлението, усещането от превключването на предавките и работата на педала на газта.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: