ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Хибридният УАЗ Профи е доста по-пъргав и икономичен

like0 unlike0
Auto-Press 18 Jul 2018 Новини
276
0
Хибридният УАЗ Профи е доста по-пъргав и икономичен

Уляновският автозавод представи ходови прототип на нов хибриден модел в рамките на изложението “Иннопром-2018”. Автомобилът е разработен от специалистите на научно-техническия център на УАЗ и ФГУП НАМИ на базата на търговския модел УАЗ Профи. На изложбата беше показан хибридният модел в най-функционалното му изпълнение – камионче с двуредна петместна кабина и надстройка във вид на фургон.Товароподемноста на тази машина достига тон и половина.

Производителят заявява, че в състава на хибридния силов агрегат влиза бензинов атмосферен мотор с ходов обем 2,3 литра с мощност 131,6 к.с. и 214 Нм максимален въртящ момент, електромотор с мощност 126,4 к.с. и максимален въртящ момент от 288 Нм. Предавателната кутия е шестстепенна автоматична. Камиончето има тягови акумулатор с капацитет от 14 кВтч. Мощният силов агррегат позволява на камиончето да се ускоряа от място до 100 км/ч за 10,7секунди.

Прес-службата на производителя заявява, че средният разход на гориво на хибридната машина в комбиниран режим на движение е едва 7,6 литра бензин на 100 км пробег, докато пробегът с едно зареждане на резервоара и акумулатора е равен на 855 км.

На електротяга автомобилът може да измине до 74 километра, но при максимална скорост от 50 км/ч. Когато скоростта нарасне електрониката на автомобила включва за работа двигателя с вътрешно горене, при което се осигурява обща максимална мощност от 258 к.с. и е наличен максимален въртящ момент от 500 Нм.

Засега уляновци не споделят нищо за старта на серийното производство и евентуалната цена на хибридния си УАЗ Профи. В прес-релиза на компанията се казва само, че “серийното производство е планирано да тръгне веднага след прилючването на всички необходими изпитания на машината.”

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: