ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Хибридни влекачи на Scania ще ползват лира и жици като тролейбуси – видео

like0 unlike0
Auto-Press 07 Dec 2018 Новини
447
0
Хибридни влекачи на Scania ще ползват лира и жици като тролейбуси – видео

Хибридните влекачи на Scania ще бъдат ползвани на немските електроаутобани eHighway. Решението е прието от Федералното министерство на околната среда, охрана на природата и ядрената безопасност на ФРГ след провеждане на открит конкурс. Scania ще предостави своите хибридни камиони за тестове на три електроаутобана (eHighway) в Германия. Тестовете ще започнат през следващата година.

Хибридният влекач на Scania с дозареждане чрез пантограф на покрива като градските тролейбуси, беше представен тази година на автосалона IAA-2018 в Хановер. Доставката на първия хибриден автомобил Scania R450 за Хесен е планирана за май 2019-а година. Освен доставката на транспортната техника Scania ще осигури и техническото обслужване и събиране на данни по време на изпитанията.

Те ще стартират в провинция Хесен на автобана А5, в който вече има протегнати жици на електромрежа с дължина 5 километра. Тя представлява контактна електрическа мрежа в двете посоки на автобана и позволява подаване на ток в пантографи на хибридни или напълно електрически търговски транспортни средства за дозареждането им по време на движение.

Следващият участък ще е на аутобана А1 в посока Любек с допълнителна стационарна станция за дозареждане в морското пристанище. Тази секция ще трябва да започне да функционира през следващото лято. Третата елмрежа за аутобан ще бъде във федералния окръг Баден-Вюртемберг на автобана B462 и ще заработи в началото на 2020-а година.

15-е тестови машини на Scania ще са оборудвани с пантографи на фирмата Siemens, които се монтират зад кабината и могат да се активират и включват към контактната елмрежа по време на движение. Товарните камиони ще се ползват от транспортни компании за осъществяване на реални доставки на товари.

“За разлика от леките коли, които обикновенно са паркирани през по-голямата част на деня, камионите работят почти непрекъснато доставяйки товари. Заради това спирането за дозареждане на електрокамионите ще има негативни последствия за транспортните операции. Електроаутобаните предлагат рационално и ефективно решение с възможноста за дозареждане по време на движение. Това позволява да се запазва капацитетът на акумулаторите и да се намали натоварването на електропреносната мрежа” - сподели Магнус Хоглунд, ръководител на системата за електрически пътища в Scania.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: