ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Хeчбекът Opel Karl Rocks продължава като VinFast Fadil - видео

like0 unlike0
Auto-Press 26 Nov 2018 Новини
856
0

Хeчбекът Opel Karl Rocks продължава като VinFast Fadil - видео

Хeчбекът Opel Karl Rocks продължава като VinFast Fadil - видео
/add_images/news/112018/s_1543258802_415.jpg
  1. Хeчбекът Opel Karl Rocks продължава като VinFast Fadil - видео
  2. Хeчбекът Opel Karl Rocks продължава като VinFast Fadil - видео

Виетнамската компания VinFast продължава силния си старт в автомобилното производство като спазва обещанието си по отношение на моделната си гама. Третият модел на компанията след всъдехода и седана показани по време на автосалона в Париж тази есен беше обещан като глобален компактен автомобил и вече е налице.

Виетнамците не си играят на дребно и купиха лиценз за производството на модела Karl Rocks от Opel. Немците прекратяват производството на модела в края на следващата година, но той ще продължи да “живее” във Виетнам и ще се прави в купеният от GM негов завод в Ханой от VinFast. Не учудващо поради тази причина, че двигателят на виетнамизираният немски автомобил ще бъде взет от градския малък автомобил Chevrolet Spark.

Премиерата на VinFast Fadil премина в централния парк на Ханой, където днес и утре VinFast провежда акция, предлагаща резервиране за закупуване на машини по тяхната себестойност. На тези купувачи, които се включат колата ще струва 336 милиона донги /25 000 лева/, а след това ще струва 423 милиона (31 200 лева).

Външн “виетнамчето” се различава от немския си оригинал само с емблемите и надписите на радиатораи отзад. Габаритите на колата са 3676×1632×1495 мм, междуосието възлиза на 2385 мм. Главни конкуренти на новия модел в страната ще бъдат Hyundai Grand i10, Kia Morning и Toyota Wigo.

Топ-версията предлага шест предпазни въздушни възгалвници, медия-център със седеминчов дисплей, подържащ Android Auto и Apple CarPlay. Максималният обем на багажника при сгънати задни седалки е 1013 л.

Вместо моторът 75 к.с. на немската кола, виетнамската има четирицилиндров мотор 1.4 л (98 к.с., 128 Нм), комбиниран с вариатор. Механична предавателна кутия не се предвижда.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: