ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

HD и обогатена реалност чрез програмата Honda Xcelerator

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jan 2018 Новини
31
0
HD и обогатена реалност чрез програмата Honda Xcelerator

Източник: www.honda.bg

Шест технологични стартъп компании партнират на Honda Xcelerator на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас (CES 2018) за представянето на технологиите, които имат потенциала да променят мобилността. Програмата е фокусирана върху предизвикателствата, пред които се изправят автономните превозни средства и съвременните „свързани“ автомобили. Японската марка си партнира с BRAIQ, DeepMap, DynaOptics, EXO Technologies, Tactual Labs и WayRay.

Като част от центъра по иновации на Honda в Силициевата долина, програмата на Honda за сътрудничество играе ролята на катализатор на научни открития и експерименти с технологии от бъдещето и нови бизнес концепции. Honda Xcelerator финансира прототипите на стартъп компаниите, осигурява достъп до подходяща работна среда за създаването им и подкрепата от страна на висококвалифицирани специалисти, работещи за японската марка. Програмата е фокусирана върху разработки от областта на изкуствения интелект, свързаните автомобили, иновациите в областта на енергетиката, човек-машина интерфейса, индустриалните иновации, личния транспорт и роботиката.

“С нашите партньори в програмата Xcelerator ще изследваме технологии, които евентуално ще променят бъдещите продукти и услуги и ще създадат нови възможности за бизнеса“, заяви Ник Сугимото, главен изпълнителен директор на центъра Honda Innovations“. „Окуражаваме всички иноватори, които споделят гледната ни точка, да се срещнат с нас по време на CES 2018” , добави още той по време на състоялата се на 9 януари презентация на щанда на марката в Лас Вегас.

Наскоро Honda Innovations обяви разширяването на дейността си, като се ангажира със старт-ъп екологични компании в Япония, Китай, Детройт и Европа. Honda подкрепя популяризирането на начинанието чрез ключови глобални центрове и своите партньорства с MassChallenge (Бостън, САЩ) и Drive (Тел Авив, Израел), както и чрез финансовата платформа OurCrowd (Йерусалим, Израел).

Шестте стартъп компании, с които Honda Innovations си сътрудничи:

BRAIQ: за персонализиране на адаптивния автопилот (ACC)

Нюйоркската компания BRAIQ осъществява връзката между индивидуалните предпочитания и изкуствения интелект, така че автономните автомобили да могат да се „учат“ да адаптират своя стил на шофиране спрямо човешкия фактор. Оборудваните с технологията BRAIQ сензори в интериора събират биометрична информация за комфорта на пътниците, пътуващи в автомобил, както и данни за ускорението, спирането, завиването и др. Цялата тази информация се запаметява и анализира в облак, за да добави допълнителна бленда от емоционална интелигентност към изкуствения интелект. Honda Xcelerator и BRAIQ смятат да персонализират адаптивния автопилот (ACC), като това ще подобри комфорта на пътниците и ще засили доверието на хората в автоматизираните технологии за задвижване.

DeepMap: картографски технологии и автономни превозни средства

Калифорнийската компания DeepMap осигурява прецизни HD карти и локализация в реално време като услуга към автономните автомобили. Тя изгражда облачна платформа, която ще позволи създаването на триизмерни HD карти за автомобили с четвърто и пето ниво на автономията. DeepMap и Honda Xcelerator ще изследват решения за автоматизирана безопасност при шофиране.

DynaOptics: free-form оптика за пътна безопасност

DynaOptics е сингапурска стартъп компания, която налага free-form оптиката в името на върхово своевременно предупреждение при опасни ситуации на пътя. Лещите на DynaOptics се адаптират към различни сценарии и затова са по-ефикасни от конвенционалната оптика и често се представят с до 50% по-добре от нея в редица показатели като качество и форма на изображението и др. Honda Xcelerator и DynaOptics ще си помагат, за да увеличат светлината към сензорите на камерите, така че обектите да бъдат откривани и класифицирани още по-бързо.

EXO Technologies: Изключително прецизна GPS локализация

EXO Technologies осигурява изключително прецизни и евтини GPS решения за „умния транспорт“. Разположената в Тел Авив компания подобрява автомобилната навигация и осигурява прецизно локализиране, което ще намери приложение при свързаните и автономни автомобили. Honda Xcelerator и EXO се стремят значително да подобрят прецизността на GPS локализацията без необходимостта от допълнителен хардуер или наземни станции.

Tactual Labs: сензор за позиция на тялото в реално време

Tactual Labs може да покрие всяка повърност със сензори за определяне позицията на тялото в реално време. Компанията е основана от изследователи в областта на взаимодействието човек/ компютър от университета в Торонто. Тяхната технология, наречена PRISM™ „прихваща“ всеки обект с нестандартна форма и съставя прецизно 3D изображение. Заедно с Tactual Labs, Honda Xcelerator ще улесни ползването на всеки нов потребителски интерфейс. Шофьорите и мотоциклетистите ще действат напълно безопасно и интуитивно чрез тактилни команди, без да е необходимо да поглеждат или да махат ръце от волана, търсейки уредите за управление и контрол.

WayRay: Холографска AR навигационна система за най-прогресивните свързани автомобили

Швейцарската компания WayRay разработва холографска обогатена реалност (AR) за високотехнологичните свързани автомобили. Приложението на тези иновативни оптични елементи позволява цялата система да е доста по-компактна от традиционната технология с лещи и огледала. С помощта на прозрачна холограма вместо дисплей шофьорът ще остане далеч по-фокусиран върху пътя. Системата използва обогатената реалност (AR), за да показва в реално време препятствия по пътя и пешеходци, точки по интереси или да предупреждава шофьора за опасности. Honda Xcelerator и WayRay заедно ще търсят решение как да направят миниатюрен холографски хедъпдисплей.

Приключи ли ерата Маркионе?

Подобни

Това е серийната версия на plug-in хибрида Ford Transit Custom

Това е серийната версия на plug-in хибрида Ford Transit Custom

Днес, по време на специализираното изложение за лекотоварни автомобили в Хановер се състоя премиерата на серийната версия на...

Toyota продаде 2 000 000 хибрида в Европа

Toyota продаде 2 000 000 хибрида в Европа

Toyota обяви, че продажбите на хибридни автомобили на марката в Европа са достигнали границата от 2 000 000 единици. Юбилейният...

Renault използва ASMR, за да предостави наелектризиращо преживяване онлайн (Видео)

Renault използва ASMR, за да предостави наелектризиращо преживяване онлайн (Видео)

Някога управлявали ли сте електрически автомобил? Много хора не знаят колко плавно и релаксиращо е всъщност. Това е причината...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: