ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

HD и обогатена реалност чрез програмата Honda Xcelerator

like0 unlike0
Auto-Press 12 Jan 2018 Новини
31
0
HD и обогатена реалност чрез програмата Honda Xcelerator

Източник: www.honda.bg

Шест технологични стартъп компании партнират на Honda Xcelerator на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас (CES 2018) за представянето на технологиите, които имат потенциала да променят мобилността. Програмата е фокусирана върху предизвикателствата, пред които се изправят автономните превозни средства и съвременните „свързани“ автомобили. Японската марка си партнира с BRAIQ, DeepMap, DynaOptics, EXO Technologies, Tactual Labs и WayRay.

Като част от центъра по иновации на Honda в Силициевата долина, програмата на Honda за сътрудничество играе ролята на катализатор на научни открития и експерименти с технологии от бъдещето и нови бизнес концепции. Honda Xcelerator финансира прототипите на стартъп компаниите, осигурява достъп до подходяща работна среда за създаването им и подкрепата от страна на висококвалифицирани специалисти, работещи за японската марка. Програмата е фокусирана върху разработки от областта на изкуствения интелект, свързаните автомобили, иновациите в областта на енергетиката, човек-машина интерфейса, индустриалните иновации, личния транспорт и роботиката.

“С нашите партньори в програмата Xcelerator ще изследваме технологии, които евентуално ще променят бъдещите продукти и услуги и ще създадат нови възможности за бизнеса“, заяви Ник Сугимото, главен изпълнителен директор на центъра Honda Innovations“. „Окуражаваме всички иноватори, които споделят гледната ни точка, да се срещнат с нас по време на CES 2018” , добави още той по време на състоялата се на 9 януари презентация на щанда на марката в Лас Вегас.

Наскоро Honda Innovations обяви разширяването на дейността си, като се ангажира със старт-ъп екологични компании в Япония, Китай, Детройт и Европа. Honda подкрепя популяризирането на начинанието чрез ключови глобални центрове и своите партньорства с MassChallenge (Бостън, САЩ) и Drive (Тел Авив, Израел), както и чрез финансовата платформа OurCrowd (Йерусалим, Израел).

Шестте стартъп компании, с които Honda Innovations си сътрудничи:

BRAIQ: за персонализиране на адаптивния автопилот (ACC)

Нюйоркската компания BRAIQ осъществява връзката между индивидуалните предпочитания и изкуствения интелект, така че автономните автомобили да могат да се „учат“ да адаптират своя стил на шофиране спрямо човешкия фактор. Оборудваните с технологията BRAIQ сензори в интериора събират биометрична информация за комфорта на пътниците, пътуващи в автомобил, както и данни за ускорението, спирането, завиването и др. Цялата тази информация се запаметява и анализира в облак, за да добави допълнителна бленда от емоционална интелигентност към изкуствения интелект. Honda Xcelerator и BRAIQ смятат да персонализират адаптивния автопилот (ACC), като това ще подобри комфорта на пътниците и ще засили доверието на хората в автоматизираните технологии за задвижване.

DeepMap: картографски технологии и автономни превозни средства

Калифорнийската компания DeepMap осигурява прецизни HD карти и локализация в реално време като услуга към автономните автомобили. Тя изгражда облачна платформа, която ще позволи създаването на триизмерни HD карти за автомобили с четвърто и пето ниво на автономията. DeepMap и Honda Xcelerator ще изследват решения за автоматизирана безопасност при шофиране.

DynaOptics: free-form оптика за пътна безопасност

DynaOptics е сингапурска стартъп компания, която налага free-form оптиката в името на върхово своевременно предупреждение при опасни ситуации на пътя. Лещите на DynaOptics се адаптират към различни сценарии и затова са по-ефикасни от конвенционалната оптика и често се представят с до 50% по-добре от нея в редица показатели като качество и форма на изображението и др. Honda Xcelerator и DynaOptics ще си помагат, за да увеличат светлината към сензорите на камерите, така че обектите да бъдат откривани и класифицирани още по-бързо.

EXO Technologies: Изключително прецизна GPS локализация

EXO Technologies осигурява изключително прецизни и евтини GPS решения за „умния транспорт“. Разположената в Тел Авив компания подобрява автомобилната навигация и осигурява прецизно локализиране, което ще намери приложение при свързаните и автономни автомобили. Honda Xcelerator и EXO се стремят значително да подобрят прецизността на GPS локализацията без необходимостта от допълнителен хардуер или наземни станции.

Tactual Labs: сензор за позиция на тялото в реално време

Tactual Labs може да покрие всяка повърност със сензори за определяне позицията на тялото в реално време. Компанията е основана от изследователи в областта на взаимодействието човек/ компютър от университета в Торонто. Тяхната технология, наречена PRISM™ „прихваща“ всеки обект с нестандартна форма и съставя прецизно 3D изображение. Заедно с Tactual Labs, Honda Xcelerator ще улесни ползването на всеки нов потребителски интерфейс. Шофьорите и мотоциклетистите ще действат напълно безопасно и интуитивно чрез тактилни команди, без да е необходимо да поглеждат или да махат ръце от волана, търсейки уредите за управление и контрол.

WayRay: Холографска AR навигационна система за най-прогресивните свързани автомобили

Швейцарската компания WayRay разработва холографска обогатена реалност (AR) за високотехнологичните свързани автомобили. Приложението на тези иновативни оптични елементи позволява цялата система да е доста по-компактна от традиционната технология с лещи и огледала. С помощта на прозрачна холограма вместо дисплей шофьорът ще остане далеч по-фокусиран върху пътя. Системата използва обогатената реалност (AR), за да показва в реално време препятствия по пътя и пешеходци, точки по интереси или да предупреждава шофьора за опасности. Honda Xcelerator и WayRay заедно ще търсят решение как да направят миниатюрен холографски хедъпдисплей.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: