ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Harley-Davidson® и едноцилиндровият двигател

like0 unlike0
Auto-Press 22 Mar 2018 Новини
71
0
Harley-Davidson® и едноцилиндровият двигател

Harley-Davidson® са известни със своите големи V-образни двуцилиндрови двигатели вече повече от век, но всъщност историята започва малко преди това. За да може днес да се наслаждаваме на плътния глас на деветото поколение Big Twin на Harley®, Milwaukee-Eight, е трябвало някой или нещо да постави началото.

Въпросното нещо бил един малък, едноцилиндров двигател, който сбъдва голямата мечта на Уилям Харли и Артър Дейвидсън и през 1903 г. да представят първия си сериен мотоциклет с него.

Моделът се продава от първия дилър на марката на име Чарлз Ланг. Той отваря представителството в Чикаго през 1904 г., от което излизат първите три мотоциклета с марка Harley-Davidson®. Но да се върнем на двигателя – едноцилиндров, с вакуумно задвижван всмукателен клапан и предаване чрез кожен ремък. Той се ползва за мотоциклетите до 1909 г., когато на пазара идва V-образният, но се произвежда до 1918-а на платформата F-Head.

След това има кратко завръщане през 1926 г. в „А” и „В” сериите мотоциклети и предхожда Flathead конфигурацията, три години преди Harley да започнат да произвеждат V-Twin Flathead. В серия „B” се появяват горни клапани – цели 10 години преди легендарните Knucklehead V-Twin.

През 1948 г. в олекотените серии “S” Harley решават отново да заложат на едноцилиндровия модел и финално го виждаме през 1978 г., когато от поточната линия слиза последният SX 250.

Днес, десетки двигатели по-късно, Harley-Davidson® не спират да развиват технологиите си, но за да има развитие, нещо e било в началото, а за Harley® това е едноцилиндровият двигател.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: