ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Групата GEFCO отчита растеж и стабилни финансови резултати за първата половина на 2017 г.

like0 unlike0
Auto-Press 17 Oct 2017 Новини
21
0
Групата GEFCO отчита растеж и стабилни финансови резултати за първата половина на 2017 г.

Групата GEFCO, глобален участник в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика, отчита приходи от 2,262 милиарда евро (ръст от 1.9%) и оперативна печалба от 115 милиона евро (ръст от 25.8%) за първата половина на 2017 г.

„В средата на годината GEFCO затвърждава положителната тенденция на оперативно и финансово развитие, постигнати през 2016 г.,при ръст на оперативната печалба от 25,8%. Също така, компанията отчита нарастване на приходите си от 1,9%, което е показател за стабилните ни взаимоотношения с традиционните ни клиенти и непрестанното търговско развитие на общата ни клиентска база, където подстигнахме ръст от 6%,“, заяви Люк Надал, председател на Управителния съвет на Групата GEFCO.

Затвърждаване на оперативното и финансово развитие

През първата половина на 2017 г., Групата GEFCO отчита оборот от 2,262 милиарда евро, което е с 1,9% повече в сравнение със същия период през 2016 г. Този ръст се дължи на възстановяването на европейския автомобилен пазар, засилване на европейската икономика и постоянен фокус върху разширяването на клиентското портфолио в световен мащаб.

Оперативната печалба за първите шест месеца от годината възлиза на 114,8 милиона евро, което е с 25,8% повече в сравнение с първата половина на 2016 г. Значителното увеличение на печалбата е базирано на проактивната политика, въведена от GEFCO, за оптимизиране на управлението на поръчки и намаляване на фиксираните разходи. Бизнес моделът „ограничени активи“ на Групата също така допринесе за ефективното управление на разходите от страна на компанията. Благодарение на изключително малкия дълг, компанията е със стабилни финансови позиции.

Разнообразието като двигател на растежа

С повече от 65 години на опит в автомобилната индустрия, един от най-сложните и взискателни логистични сектори, GEFCO оперира в целия свят, като управлява и оптимизира сложни вериги за доставки. Новите договори за 2017 г. са доказателство за уникалната експертиза на компанията. Това е подчертано от продължаващото партньорство с Volkswagen в Аржентина за фабриките в Росарио и Буенос Айрес; с Auto1, лидер в електронната търговия на коли, които са втора употреба в Централна Европа; и с BMW във Великобритания, където GEFCO предоставя гама от услуги за управление на нови автомобили и мотоциклети, както и решение за извеждане от употреба на превозни средства от автопарка на първите собственици.

Групата предлага доказана експертиза, за да помогне на производителите да повишат конкурентноспособността си в различни сектори на индустрията. Техният нарастващ брой и доверие през годините са още едно доказателство за богатия опит на компанията. Това се потвърждава и чрез новите и задълбочени сътрудничества през първата половина на 2017г. с Kiabi, френска компания за облекло, с магазините в Нормандия и Югозападна Франция и с водещ търговец на масла, базиран във Великобритания за доставка на смазочни материали до Общността на независимите държави (ОНД) с мултимодално логистично решение. В допълнение, GEFCO се стреми да прилагаа стратегия на диверсификация, като използва възможностите, предлагани от динамичния пазар на „Науки за живота и здравеопазването“ и по-специално GEFCO учеличава своите решения за обслужване на Mundipharma Medical Company. Групата също така разширява подкрепата си в областта на хуманитарната и рехабилитационната секция.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: