ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Големи автопроизводители играят на “бедж-инженеринг” в Китай заради новите еко правила там - видео

like0 unlike0
Auto-Press 09 Nov 2018 Новини
240
0
Големи автопроизводители играят на “бедж-инженеринг” в Китай заради новите еко правила там - видео

По принцип автопроизводителите искат машините им да се различават една от друга. Но в Китай правилата на играта, особено по посока налагане на електромобилите, кара дори производители от първи ранг като Toyota, Fiat Chrysler Automobiles, Honda и Mitsubishi да отидат към нетипична за тях крачка, а именно да продават един и същи автомобил с различните си марки /бедж-инженеринг или по скоро беджритейлинг/.

Четирите автопроизводителя планират да стартират продажбите на електрифициран кросовър, развит от Guangzhou Automobile Group Co., техен китайски партньор. Естествено всяка марка ще слага своето лого на колата,но това не променя фактът, че колата си остава една и съща. Това е нещо непозната досега в индустрията, но се налага от нуждата да се изпълнят новите, далеч по-строги китайски изисквания за повишаване на екологичноста на автомобилите цялостно в гамите им, като им оставя достатъчно време да развията напълно своите собствени разработки.

Автопроизводителите измислят различни тактики, за да отговорят на новите изисквания в най-големия автомобилен пазар в света и да не понесат отрицателни последствия, ако не им съответстват. Правилата са насочени към това да се направят китайските пътища далеч “по-зелени” и заради това дават предимство на производителите на електрифицирани автомобили и намаляват печелбите на производителите, които все още разчитат в дейноста си на класическите автомобили с ДВГ. Според новите китайски правила наречени “cap-and-trade”, всеки производител трябва да има оценка базирана на нивото на автомобили с нови енергийни източници в гамата си от януари 2019-а. Който не успее да им отговори, ще му се наложи да си купува съответен “кредит” от имащите нужната оценка /подобно на квотите за атмосферни газове на страните/, а това естествено ще намали финансовият му резултат.

Toyota Motor Corp. продава вече напълно електрически вариант на кросовъра на Guangzhou Auto - GS4, докато Mitsubishi Motors Corp. Предлага освен него и хибриден plug-in вариантs. FCA и Honda Motor Co. Също планират продажби на бензо-хибридни версии на модела.

Цените на предложенията при различните марки зависят от предлаганите спецификации. Електровариантът на Mitsubishi, наречен Eupheme, cтрува към $20 000, докато този на Toyota с име ix4 тръгва от $23 600.

Hyundai и Kia със стратегическо партньорство с Vodafone

Подобни

1.1 млн долара за първата бройка на MUSTANG SHELBY GT500 2020

1.1 млн долара за първата бройка на MUSTANG SHELBY GT500 2020

Първата бройка на изцяло новия MUSTANG SHELBY GT500, който Ford представи само преди броени дни, беше продаден по време на ...

Казахският феномен – всъдеходът “син” на ГАЗ-66 и Волга

Казахският феномен – всъдеходът “син” на ГАЗ-66 и Волга

В Казахстан навремето е била произведена малка партида уникален по конструкцията си всъдеход с име LAF 4101. За постройката...

ГАЗ-18 – машината изпреварила времето си!

ГАЗ-18 – машината изпреварила времето си!

Тази машина е била чакана с голямо нетърпение, защото тези за които е била предназначена просто не са можели да карат други коли,...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: