ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Глоба 1 000 000 000 евро за Volkswagen в Германия

like0 unlike0
Auto-Press 14 Jun 2018 Новини
197
0
Глоба 1 000 000 000 евро за Volkswagen в Германия

Volkswagen AG обяви, че прокуратурата в Брауншвайг е излязла с административна заповед спрямо компанията, която се отнася за кризата с дизеловите автомобили на гиганта и която включва глоба в размер на 1 000 000 000 евро. От компанията заявяват, че приемат наказанието и поемат пълна отговорност.

Според официалното изявление на Volkswagen AG, прокуратурата в Брауншвайг е установила пробив в мониторинговата система на подразделението задвижващи агрегати на гиганта. В резултат на това, 10.7 милиона дизелови коли (EA 288 (Gen3) и EA 189) са били рекламирани, продадени на клиенти и пуснати в експлотация с недопустими софтуерни функции в периода 2007-2015 година.

В средата на март миналата година, Volkswagen AG призна за измамите си по т.н. Дизелгейт за конспирация, възпрепятстване на правосъдните органи и неистински изявления пред американския съд. Тогава от компанията анонсираха, че тя “дълбоко съжалява за поведението, довело до ескалирането на дизеловия скандал”.

Проблемите за Volkswagen AG започнаха през септември 2015 година, когато Американската агенция за защита на околната среда (EPA) публикува официално изявление, в което посочи, че Volkswagen AG, Audi AG и Volkswagen Group of America (накратко Volkswagen), са използвали софтуер в свои четирицилиндрови дизелови двигатели, който позволява заобикалянето на емисионните стандарти на агенцията и нарушава националния Clean Air Act закон.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: