ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Германия отвръща на заплахите на Тръмп

like0 unlike0
Auto-Press 19 Jan 2017 Новини
22
0
Германия отвръща на заплахите на Тръмп

Германия отвърна на заплахите на Тръмп да наложи драстични мита за вносните немски автомобили. Поводът за заявлението на новоизбрания американски президент стана строящият се в Мексико завод на BMW, чиято продукция ще се изнася и за Щатите.

Президентът на САЩ заяви, че ще въведе мита от 35% върху внасяните от Мексико немски автомобили. Така на практика Тръмп предупреди баварците и останалите немски производители, че ще има допълнителни мита за внасяните в Щатите нови коли. Според Доналд Тръмп, продаваните в Щатите автономибили трябва и да се произвеждат там или в противен случай ще се облагат допълнително.

В отговор на заплахите на президента на Щатите, вице-канцлерът на Германия Зигмар Габриел посъветва американците да правят “по-добри автомобили”. Освен това висшият немски сановник в достатъчно рязка форма напомни, къде точно се намира най-големият завод на BMW.

“Най-големият завод на BMW отдавна е в Щатите, в Спартанбург, Южна Каролина” - и допълни - “Американската автоиндустрия ще има сериозни кошмари, ако върху всички детайли, произведенни извън Америка, внезапно се наложи мито от 35%. Убеден съм, че това ще намали конкурентноспособноста на американското автопроизводство и ще го оскъпи доста. Бих искал да чуя мнението на Конгреса по въпроса, защото там има доста сенатори, които са против Тръмп!”

Интересна беше реакцията на борсата след изявлението на Тръмп – акциите на немските автопроизводители поевтиняха – на BMW с 0,85%, на Daimler с 1,54% и на Volkswagen с 1,07%.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: