ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

GEFCO ОБЯВЯВА ПРИДОБИВАНЕТО НА GLT, КЛЮЧОВ ИГРАЧ В ТРАНСПОРТА МЕЖДУ ЕВРОПА И МАРОКО

like0 unlike0
Auto-Press 22 Jan 2018 Новини
27
0
GEFCO ОБЯВЯВА ПРИДОБИВАНЕТО НА GLT, КЛЮЧОВ ИГРАЧ В ТРАНСПОРТА МЕЖДУ ЕВРОПА И МАРОКО

Групата GEFCO, глобален участник в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика, обяви днес придобиването на испанската компания GLT, специализирана в транспорта между Европа и Мароко. Придобиването има силна стратегическа стойност за GEFCO, засилвайки присъствието на компанията в региона в момент на нарастващ стокообмен между Европа и Мароко в сферата на автомобилната и модната промишленост. Споразумението между GLT и GEFCO подлежи на одобрение от съответните регулаторни власти.

GLT, доказан специалист и лидер в прекосяването на Гибралтарския проток

Сливането на GEFCO и GLT изглежда обещаващо, като испанската компания има силна репутация на пазара, на който присъства вече повече от две десетилетия. Основана през 1998 г., GLT е признат специалист в осигуряването на сигурен логистичен обмен през Гибралтарския проток. GLT развива стабилно партньорство с клиенти в автомобилния и модния бранш. Компанията е водещ оператор на входа между Алхесирас и Танжер, извършващ над 16 000 прекосявания на година със своите 75 камиона и 380 ремаркета. Предлага изключително ефективна работна организация и бизнес модел с общо ръководство за цяла верига, базирана в Оярсун (Баска автономна област, в близост до Ирун), както и локални центрове за спедиция и поддръжка в Танжер и Алхесирас.

Нужда от логистична подкрепа в бързо разрастваща се икономика

През годините GEFCO натрупа богат експертен опит в управлението на връзките между Европа и държавите от Магреб. Придобиването на GLT ще позволи на GEFCO да засили позицията и опита си в региона, като същевременно затвърди и разшири своето портфолио от клиенти, особено в сферата на автомобилния и модния бранш.

„Със своята бързо разрастваща и динамична промишленост, Мароко предлага отлични възможности за компанията ни”, споделя Люк Надал, председател на Управителния съвет на Групата GEFCO. „Някои от нашите основни клиенти в автомобилната, авиационната промишленост и търговията на дребно вече инвестират засилено в държавата, за да увеличат производствения си капацитет, като по този начин създават потребност от логистична подкрепа и надеждни решения. Възползвайки се от познанията и опита на GLT, ще бъдем в най-добрата позиция да оползотворим възможностите на тези бързо разрастващи се бизнеси”.

Координацията на бизнес мрежите, експертните познания и клиентите ще улеснят оперативното и търговско сливане на GLT и GEFCO. Екипите на двете компании споделят едни и същи цели за качество на работа и надеждността. Това ще им позволи бързо да превърнат този проект в успех.

Целеви план за придобиване, насочен към доходоносен растеж

Допълването между бизнеса на GLT и GEFCO по отношение на експертни познания, географска мрежа и портфолио от клиенти ще добави стойност за всички заинтересовани лица: клиенти, партньори, доставчици и служители.

„Имаме удоволствието да се присъединим към GEFCO, глобален учасник в логистиката със силна международна мрежа и доказан експертен опит”, посочи Кристина Орбеа, изпълнителен директор на GLT. „Уверени сме, че комбинация от нашите познания и опит ще гарантират по-добро обслужване за клиентите на двете компании и ще създадат условия за бъдещ растеж на нашите бизнеси”.

GLT ще бъде изцяло собственост и под управлението на GEFCO Испания, като специализирано бизнес подразделение за портал между Европа и Мароко. Испанският филиал на GEFCO има повече от 30 години опит с логистика на високо ниво със 700 служители и 5000 промишлени клиенти. Ще бъде ангажиран целият екип на GLT в настоящите си офиси с цел да се запази нивото на обслужване, надеждността и безопасността за всички клиенти, както и да се гарантира бъдещо развитие.

„GLT е стратегическо придобиване към нашата мрежа и възможности. След успешното интегриране на IJS през 2015 г., придобиването на GLT също отразява нашите възможности да ускорим печелившото развитие на GEFCO чрез подбрани придобивания”, заключи Люк Надал, председател на Управителния съвет на Групата GEFCO.

Сделката ще влезе в сила след приключване на обичайните регулаторни процедури, изпълнявани от компетентните власти.

ЗА GLT

• Година на създаване: 1998 г.

• Брой служители: 229

• Основател: Пиер и Кристин Дартигуелонг и Микел Орбеа

• Централа: Оярсун

• Офиси: Мадрид, Алхесирас, Танжер, Лисабон

• Основни държави, в които развива дейност: Испания, Мароко, Португалия, Франция, Германия, Белгия, Великобритания

• Оборот: 35 милиона евро (прогноза за 2017 г.)

• Ключови сектори: автомобилен, мода

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: