ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Geely пусна завода си в Англия за хибридните лондонски таксита – видео

like0 unlike0
Auto-Press 23 Mar 2017 Новини
19
0
Geely пусна завода си в Англия за хибридните лондонски таксита – видео

Малко са автомобилите в света толкова известни, кокото прочутите лондонски таксита. Те не са красиви, имат форма на кутия, по принцип са черни, въпреки че напоследък има и в други цветове. И бяха на изчезване, ако с тях не беше се захванала китайската компания Geely, дала им възможност за нов по-“зелен” живот.

Притежаваната от китайците London Taxi Company - LTC приключи с построяването на нова фабрика за тяхната направав кралството. Там ще се прави нов вариант на таксито с хибридно силово задвижване тип “plug-in” - с възможност за зареждане от елмрежата. Предприятието се намира Ансти парк, Ковънтри, изграждането му струва £300 милиона и създаде нови 1000 работни места. То ще произвежда само новия хибриден модел, наречен TX5. Taкситата ще започнат да слизат от конвейера му през втората половина на тази година, а пълният капацитет ще бъде достигнат през следващата.

Според плановете на LTC старата фабрика ще бъде използвана по-нататък като бояджийно след като последният екземпляр на сегашния модел – дизеловият TX4 излезе от вратите й през това лято. Има вероятност там да се правят по-нататък други видове електрически търговски автомобили, което ще позволи на компанията да повиши пазарното си присъствие и потенциал.

Известната преди като London Taxis International компания, беше изпаднала във финансова криза докато през 2013-а беше закупена от Geely. Китайската компания, която е още собственик и на Volvo, много бързо обяви плановете си за използване на съвременното хибридно задвижване и започна инвестицията си за развитието на новия модел и фабриката за неговото производство.

Дизайнът на TX5 е дело на студиото на Geely в Барселона, но новия модел запазва доста от чертите на класическия модел лондонско такси. Но новият модел има алуминиева структура на купето, а хибридното задвижване позволява впечатляващ пробег само на ток на колата.

Проблемът който предстои да се решава е недостатъчния брой точки за зареждане в лондонската инфраструктура, както и в другите големи градове на Европа, за които LTC има планове за предлагане на модела си TX5. През ноември миналата година английското правителство обяви планове за инвестиция на около £80 милиона за развитие на инфраструктурата за зареждане на електромобили, както и държавна субсидия от £150 милиона за закупуване на нови електрически таксита и автобуси. В Лондон се предвижда и увеличение на данъците и таксите за стари дизелови автомобили, движещи се в централната градска част за да се намали замърсеноста на въздуха в метрополията.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: