ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Френското правителство обмисля оттегляне от PSA?

like0 unlike0
Auto-Press 26 May 2016 Новини
48
0
Френското правителство обмисля оттегляне от PSA?

Според френския вестник Les Echos френското правителство обмисля оттегляне от участието си в концерна PSA с евентуална продажба на 14-процентния си дял в него. Държавната агенция за ценни книжа преразглежда в момента всичките си инвестиции в търсене на кеш за инжектиране в закъсалата група за атомна енергия Areva и държавния енергиен гигант EDF.

Сред възможностите за попълване на държавната каса е и цялостната или частична продажба на държавното участие в PSA. Моментът е доста подходящ, защото групата е във възход, покачва се и цената на акциите й. Окончателно решение по въпроса все още не е взето на държавно ниво, а нито PSA, нито финансовото министерство на страната не коментират евентуална сделка.

Цената на държавния пакет акции в PSA в момента е двойно по-висока и то само две години след като държават наля 800 милиона евро в PSA, закупувайки 14-процентен дял с което спаси гиганта от банкрут. Сделката за продажбата е доста комплицирана, защото китайската група Dongfeng Motor има същият дял участие във френската групировка, балансиран досега от държавния френски дял.

Нещата във PSA вървят доста добре под ръководството на Карлос Таварес и планът му "Back in the Race", след като групата отбеляза първата си печалба от 1,2 милиарда евро миналата година, за разлика от загубите от над осем милиарда в периода 2012-а – 2014-а година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: