ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

FORD стартира производството на електрическите бусове на DEUTSCHE POST

like0 unlike0
Auto-Press 10 Oct 2018 Новини
27
0
FORD стартира производството на електрическите бусове на DEUTSCHE POST

Ford обяви, че в Кьолн, компанията е започнала производството на специално разработените изцяло електрически бусове за доставки StreetScooter WORK XL, предназначени за гиганта Deutsche Post.

StreetScooter WORK XL на Deutsche Post, от който се планира да бъдат произвеждани по 3500 единици годишно, е разработен на бадата на шасито на модела Ford Transit, но е оборудван с изцяло електрическа задвижваща система и специално товарно отделение. То е с вместимост от 20 куб.м, предлага място за повече от 200 стандартни пакета, както и товароносимост от 1275 килограма.

От Ford са предвидили възможност за интегриране на различни като параметри електромотори и литиево-йонни батерии, като показателите на двигателите могат да достигнат до 122 конски сили мощност и 276 Нм въртящ момент. С най-голямата възможна батерия- 76 kWh, електрическият ван ще бъде в състояние да измине с един заряд до 200 километра.

Според калкулация на Ford, употребата на всеки един от електрическите ванове на Deutsche Post ще доведе до намаляване на CO2 емисиите с до 5 тона на годишна база и на икономия от 1900 литра дизелово гориво.

Електрификацията на автомобилите на Ford е от стратегическо значение за марката, като тя възнамерява да пусне в продажба 16 изцяло електрически автомобила и общо портфолио от 40 електрифицирани предложения до 2022 година. Предвидената от марката инвестиция е в размер на 9.5 млрд евро.

Стартира първи пистов шампионат само за жени Volvo Cars готви компютър с изкуствен интелект за бъдещите си модели

Подобни

LINDA JACKSON -  ПЪРВАТА ЖЕНА, НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО    « MANBEST 2018 » ОТ AUTOBEST

LINDA JACKSON - ПЪРВАТА ЖЕНА, НОСИТЕЛ НА ОТЛИЧИЕТО « MANBEST 2018 » ОТ AUTOBEST

Линда Джаксън, изпълнителен директор на Citroën, първата жена, носител на MANBEST (MANager BEST) на годината за 2018. «За мен е...

Концептът HB-03 стана основа за купеобразният Haval F7x

Концептът HB-03 стана основа за купеобразният Haval F7x

Представените през август на Московския автосалон сериен модел Haval F7 и концептът HB-03, ще се произвеждат в новия завод на...

FORD GT получи 2 допълнителни производствени години (Видео)

FORD GT получи 2 допълнителни производствени години (Видео)

Ford Motor Company обяви, че в резултат на силното потребителско търсене към новото поколение на суперспортната легенда...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: