ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Ford с 5% ръст в Европа през изминалата година

like0 unlike0
Auto-Press 20 Jan 2017 Новини
22
0
Ford с 5% ръст в Европа през изминалата година

Ford Motor Company обяви, че продажбите на компанията на основните й 20 пазара* в Европа са се увеличили с 5% до почти 1.4 милиона, а тези на 50-те й пазара** са се подобрили с 4%, до 1.5 милиона единици.

Продажбите на леки коли на Ford на основновните й пазари в Европа са се подобрили с 2% до ниво от над 1 милион единици, което е рекордно висок резултат от 2011-та година насам. 59% от тях са били на автомобили от топ нивата на оборудване Titanium, Vignale, ST Line, ST и RS, което представлява подобрение от 1% спрямо 2015-та.

От Ford акцентират, че с ръст от 17% до рекордните 328 600 продажби на лекотоварни автомобили, марката е лидер в сегмента на основните си 20 пазара в ЕВропа. Като основни “виновници”, от компанията посочват силното търсене на представителите на моделното семейство Transit, както и на пикапа Ranger. През изминалата година, реализацията на Transit и Transit Custom се е подобрила с 15% до 203 000, а при Ranger се наблюдава скок от 42% до рекордните 38 600 единици.

Ford отчита сериозно повишение и в търсенето на своите SUV модели. Продажбите им през изминалата година са се увеличили с 31% до 185 800 единици, основната част от които- 119 400 единици, са били представители на Kuga (+17%). EcoSport генерира рекордните 57 200 единици с ръст от 43%, а Edge допринася с 9300 бройки от лансирането си на пазара през лятото.

Впечатляващ ръст от 60% се наблюдава през 2016-та й в търсенето на спортните автомобили на Ford, като общите продажби на Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Mustang и GT са достигнали ниво от 43 800 единици.

*Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.

** Основните 20 плюс Турция, Русия, Албания, Андора, Армения, Азербайджан, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Кипър, Естония, Грузия, Гибралтар, Казахстан, Киргизстан, Косово, Латвия, Литва, Македония, Малта, Молдова, Черна гора, Сърбия, Словакия, Словения, Таджикистан, Туркменистан, Украйна и Узбекистан

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: