ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

FORD и ZOTYE със съвместен проект в областта на електромобилите

like0 unlike0
Auto-Press 22 Aug 2017 Новини
26
0
FORD и ZOTYE със съвместен проект в областта на електромобилите

Ford Motor Company обяви, че компанията е подписала меморандум за разбирателство с гиганта Anhui Zotye Automobile, който е един от основните произведители на електромобили в Китай.

От Ford коментират, че целта на меморандума е проучването на възможността по създаването на венчър, който да отговаря за разработката, производството, продажбите и сервизирането на нова гама изцяло електрически автомобили, предназначени за китайския пазар.

“Възможността по лансирането на нова гама изцяло електрически коли на най-големия автомобилен пазар в света е вълнуваща бъдеща стъпка за Ford в Китай”, коментира Питър Флийт, президент на Ford Asia Pacific. “Електромобилите ще бъдат голяма част от бъдещото на Китай и Ford има желанието да бъде лидер в предлагането на решения в областта на клиентите си”.

От Ford очакват пазарът на електрифицирани автомобили в Китай да се увеличи до ниво от 6 милиона единици през 2025 година, като около 4 милиона от тях се предвижда да бъдат електромобили.

Zotye Auto е един от пионерите в областта на разработката и продажбите на електромобили, като само през първите седем месеца на годината отчита повече от 16 000 реализирани единици или с 56% повече в сравнение със същия период на миналата година.

При евентуално стартиране на общата дейност на Ford и Zotye, продуктите на венчъра ще се продават под нова марка.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: