ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Ford Focus е в новото си четвърто по ред поколение - видео

like0 unlike0
Auto-Press 22 Apr 2018 Новини
141
0

Ford Focus е в новото си четвърто по ред поколение - видео

Ford Focus е в новото си четвърто по ред поколение - видео
/add_images/news/042018/s_1524384002_838.jpg
  1. Ford Focus е в новото си четвърто по ред поколение - видео
  2. Ford Focus е в новото си четвърто по ред поколение - видео
  3. Ford Focus е в новото си четвърто по ред поколение - видео

Ford Focus е вече в четвъртото си поколение, което дебютира по време на специално мероприятие на Синия овал в Германия. Популярният бестселър на марката е с нов дизайн, обновена двигателна гама и за пръв път достъпна в новите версии Active и Vignale.

Новият модел е предназначен за пазара в Европа и ще се предлага в три варианта на купето - седан, хечбек и комби, както и в пет нива на комплектации - Trend, Titanium, спортната ST-Line, псевдовсъдеходната Active и топ-нивото Vignale. Те се различават с радиаторните си решетки, елементите на дизайна и различните аеродинамични добавки.

Focus от новото поколение е първият нов модел на компанията в основата на който е използвана платформата С2. Използването на тази нова платформа е позволило с 20% да се повиши коравината на усукване на купето, да се увеличи вътрешното пространство и да се подобри аеродинамиката.

В сравнение с актуалното в момента поколение на модела дължината на новото е увеличена с 18 мм до 4378 мм, а междуосието с 53 мм. В същото време по-широкото използване на високоякостна стомана в конструкцията на купето е позволило да се намали масата на колата с цели 88 кг.

Със смяната на поколенията се обновява и двигателната гама – в нея сега влизат моторът на годината от няколко години насам – 1.0-литровият, трицилиндров EcoBoost в три варианта на мощности - 85, 100 и 125 к.с., както и 1.5-литровият четрицилиндров EcoBoost с две нива на мощности - 150 и 185 к.с. И двата силови агрегата имат възможност за изключване на по един цилиндър от работа при ниски и равномерни натоварвания.

Дизеловата част от гамата е представена от 1.5-литров агрегат с две нива на мощности - 95 и 125 к.с., и 2.0-литров - 150 к.с. мотори от серията EcoBlue. Всички мотори от гамата се предлагат в съчетание с 6-степенна механична предавателна кутия или с 8-степенен автоматик.

В арсенала от новости във новия Ford Focus четвърто поколение са модернизирана светлинна оптика, активен круз контрол с функция за пълно екстренно спиране, разпознаване на пътните знаци, активни аеродинамични жалузи в радиаторната решетка, адаптивни амортисьори и на четирите колела, система за превключване режимите на движение, както и система за помощ при активно маневриране.

В салона пътниците ще се радват на мултимедийната система Sync 3 с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto. При най-скъпите комплектации на модела е предвидена аудиосистема Bang & Olufsen c десет високоговорителя и безжично зареждане на смартфони.

В списъка на опциите влизат прожекционен дисплей, камера за гледане назад, адаптивно окачване, система за контрол на “слепите” зони, асистент за паркиране от второ поколение, система за предотвратяване на удари с функция за определяне на пешеходци и велосипедисти и система за аварийно спиране.

Специално за Германия, Швейцария и Австрия, където е пълно със здрави каращи колите си пенсионери, в списъка има интересна екстра - предупреждение за каране срещу движението по магистрала. При топ-модификациите и задното окачване е независимо.

Производството на новото, четвърто поколение на Focus ще е съсредоточено в завода на Ford в Зарлуи, Германия. Първите серийни автомобили за продажба ще започнат да слизат от конвейера през юни тази година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: