ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Финалният вариант на сегашното поколение Opel Corsa е GSi

like0 unlike0
Auto-Press 23 Mar 2018 Новини
88
0
Финалният вариант на сегашното поколение Opel Corsa е GSi

Opel след дълго прекъсване възстанови обозначението Gsi с последния вариант на модела си Insignia. Сега с баджа Gsi се окичва и малката Corsa в тривратото си изпълнение.

От компанията съобщават, че в основата на този вариант е използвано шасито на версията OPC, уточнено и настроено в прочутия Северен вариант /Зеления ад/ на пистата в Нюрбургринг.

За двигателя засега не се съобщава много, но базирайки се на опита с Insignia, лесно може да се предположи, че става дума за форсиране до 150 к.с. на бензиновия мотор Ecotec 1.4 Turbo (220 Нм), куплиран с шестстепенна механична предавателна кутия. Ако това е така, то колата ще предлага ускорение от място до 100 км/ч за около 9 секунди и максимална скорост над 205 км/ч.

Opel Corsa GsiО има въздухозаборници отпред на мястото на фаровете за мъгла, вентилируем капак и хромирана планка под логото. Задният спойлер не е само за красота, а реално допринася за увеличаване на притискането на колата към пътя. Ауспухът си е останал с единичен накрайник, а на задната врата е поставено и новото лого GSi.

Вече е известно че догодина ще видим новотоо поколение на малкия бестселър Corsa на Opel, така че вариантът Gsi на практика ще е последният за отиващата си генерация на модела. -Opel не показва още салона, но съобщава че ще е оборудван със спортен волан, алуминиеви педали, седалки Recaro, медиацентър IntelliLink с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

Новото поколение на Opel Corsa се развива на базата на нова платформа на концерна PSA, ще предложи и чисто електрическа модификация и ще продължи да се произвежда в Сарагоса, Испания.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: