ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Fiat Chrysler обнови правата си върху марката Cuda

like0 unlike0
Auto-Press 23 Jun 2017 Новини
24
0
Fiat Chrysler обнови правата си върху марката Cuda

Има признаци че Fiat Chrysler Automobiles е готов да възкреси името Cuda и да го даде на модерен “мускулест” автомобил. Това става ясно след като FCA поднови търговската марка “Cuda” във американското федерално патентно бюро този месец. Това е второто подновяване на търговска марка за алианса след тази на “Barracuda” през 2015-а година.

Може би не бива да се радват почитателите на класическите задокеански спортни автомобили и да очакват интересен за тях модел, защото в практиката на всички водещи автопроизводители с история е да подновяват търговските си марки с цел да се предпазят от използването им от други фирми.

Tова не пречи да има доста спекулации че FCA планира два нови модела да наследят Dodge Challenger. За единия се очаква да стане директна замяна на сегашния със запазване на името, докато за другия се смята, че ще е по-лек, по-малък и открит модел, носещ името Barracuda или Cuda.

Каквото и да решат в компанията, трябва да се очаква, че следващото поколение/модели със задно задвижване “мускулести” автомобили ще използват отличната платформа Giorgio pазвита от lAlfa Romeo. Това означава, че използвайки тази по-малка платформа, ще се наложи и използването на по-малки мотори.

Приказки за връщането на бял свят на автомобил с името Barracuda вървят още от началото на новия век, но досега зад тях не е стояло нищо сериозно, докато Dodge не показа концептуален модел с това название, развито върху модела Challenger точно преди 10 години по време на тунинг-изложението SEMA.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: