ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Fiat 500 Abarth 595 от Vilner. По-италиански от оригинала

like0 unlike0
Auto-Press 18 Oct 2017 Новини
21
0
Fiat 500 Abarth 595 от Vilner. По-италиански от оригинала

Източник: www.vilner.eu

„Италианците определено умеят да правят дизайн,“ казва Атанас Вилнер, човекът основал студио Vilner преди повече от 20 години. „Но често серийното производство налага някои ограничения и именно тук се намесваме ние. В случая стилистиката на Fiat 500 Abarth 595 е много добра основа за създаване на уникален дизайн, който да подчертае италианския произход на автомобила и с който доразвихме спортния характер на оригинала“.

Всичко започва с италианския флаг. Отвън той преминава надлъжно през целия автомобил във вид на лента, която е разположена асиметрично от лявата страна на колата. Vilner изработват и „отражение“ на тази ивица вътре в салона – проекция на флага преминава през лявата част на боядисаното в Ghiaccio White табло, спуска се през стелките от същата страна и продължава през съответните седалки. Позицията не е избрана случайно. „Поставихме флага отляво, тъй като най-често използваното от собственика място в автомобила е шофьорското. Ако лентата минаваше оттам, той щеше да седи на нея и ефектът щеше да остава скрит за него през повечето време.“

Стелките са произведение на изкуството. Алкантара с гофриран релеф, асиметрични уширения от кожа във външната част с изключително прецизни ‘595’ бродерии на тях, и също релефен италиански флаг от кожа. Вилнер решава да запази периферията на седалките, като екипът му изработва нови централни секции за тях, аналогично на стелките: набраздена алкантара и кожени ленти за италианския трибагреник. Едрината на релефа не е случайна, при оригиналните седалки шарката е била по-мащабна, но с по-тънките ивици седалките изглеждат едновременно по-големи, като ретро усещането е допълнително подсилено. Корите на вратите получават същото внимание, но и нещо повече - гледащото надолу гръбче на подлакътниците е облицовано с кожа в трите цвята на флага на родината на Abarth. „Това е детайл, който е едновременно видим и скрит. Идеята е да издава национална принадлежност на 500 Abarth, но и да загатва за многопластовия характер на ‘595’”, казва Вилнер. Облицованата с черна алкантара централна конзола и периферия на стъкления таван, завършват салона на този уникален Abarth, а червените колани подсказват, че това не е обикновен 500.

Отвън Vilner подсилват спортното излъчване на колата. Освен лентата с италианския флаг, която преминава през предния капак и капака на багажника, студиото доразвива заводските графики на вратите. Горната част на предното стъкло получава надпис ‘Abarth’, а спойлерът в края на покрива е изпълнен, като червен, кариран флаг. Графиките горе подсилват спортното излъчване на задницата, където излизат четирите ауспуха на звучащата феноменално опционална изпускателна система ‘Record Monza Abarth’.

Степента на детайлност на проекта е изумителна, което важи и за специалната чанта посветена на този Abarth 595. Едновременно стилният и практичен аксесоар е изработен от същите материали вложени в салона на автомобила – презрамка от червена лента, същата като на предпазните колани, карбонови катарами, италианския флаг и разбира се, скорпионът на Abarth. Резултатът е дизайн на световно ниво, който „носи не по-малко италиански заряд от Italia Independent на Лапо Елкан,“ допълва Вилнер.

2017 Fiat 500 Abarth 595, 1368 куб. см, 4-цил. редови, турбо, 145 к.с., 205 Нм, 5-ст. роботизирана, предно предаване, 1055 кг.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: