ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

FCA може да спре някои от бюджетните си модели в Европа. Разчита за растеж на марката си Jeep

like0 unlike0
Auto-Press 22 May 2018 Новини
55
0
FCA може да спре някои от бюджетните си модели в Европа. Разчита за растеж на марката си Jeep

Босът на FCA Серджио Маркионе ще обяви в началото на следващия месец че предстои “радикална трансформация на производството в Италия”. Това съобщи агенция Bloomberg. Същината на новата стратегия на концерна е в отказ от производството на някои бюджетни модели или съкращаване на техните производствени обеми за сметка на разширение производството на по-скъпите модели на концерна.

Така FIAT може да остави в производство в Европа само две моделни фамилии - Fiat 500 и Panda. Луксозните марки на концерна няма да бъдат засегнати от реформата, а ще получат допълнително финансиране за увеличаване на производството. Заводът в Торино ще спре производството на хечбека Alfa Romeo MiTo и ще стартира производството на втори кросовър на марката Maserati.

Така лифтинга на Alfa Romeo MiTo от 2016-а може да се окаже лебедова песен на модела, чиито продажби в Европа непрекъснато падат. През миналата година в Стария континент са били закупени едва 11 367 машини, което е антирекорд за цялата история на тяхното производство.

Производството на субкомпакта Panda пък ще бъде пренесено изцяло в Полша, а в мощностите на завода в Помиляно-д’Арко, където се прави сега, ще започне производството на новия бейби-Jeep.

Маркионе навършва на 17-и юни 66 години и се очаква през следващата година да се пенсионира и затова сега подготвя перспективите на концерна след своето напускане. Според вътрешна информация, топ-босът не вижда бъдеще в производството на народни автомобили за страните с висока ниво на работната заплата. Но пък е уверен, че може да вдигне печалбата двойно през следващата петилетка използвайки пазарния потенциал на марката Jeep.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: