ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Евровицепрезидент на Mazda подтвърди дебют на роторен прототип в Токио

like0 unlike0
Auto-Press 20 Sep 2017 Новини
34
0
Евровицепрезидент на Mazda подтвърди дебют на роторен прототип в Токио

Следващия месец на автосалона в Токио Mazda ще представи нов концепт-кар, който ще е модернизиран вариант на роторния прототип RX Vision, показан в 2015-а година. Това обяви вице-президентът на марката по изследванията и новите разработки в Европа Мацухиро Танака.

“Когато представяме концепт-кар, намерението ни от инжинерингова и дизайнерскса гледна точка е тази машина да стигне до конвейера. Мога да кажа, че ще направим всичко възможно и този прототип да стане реален модел” - заяви Танака.

Говорейки за възраждането на роторните двигатели, главата на отделението на компанията за нови разработки Киоши Фудживара заяви, че “малка група” инжинери все още работи по нов силов агрегат. Трудностите пред тях са най-вече технически и след това финансови за серийната реализация на проекта.

По думите на Фудживара, на проекта за новия прототип би могло да помогне използването на роторен мотор в състава на хибридния силов агрегат. Според него “чистият роторен мотор е именно това, което биха искали да видят поклонниците на този тип двигатели”.

Очаква се премиерата на новия концепт да се свърже с 50-летието от появата на първата серийна роторна Mazda - Cosmo Sport 110S. Предполага се че машината ще има силов турбо агрегат и електрически компресор, мощност 500 к.с., лазерни запалителни свещи и нов механизъм за отваряне на вратите. Има вероятност серийният вариант на концепта да влезе в производство през 2020-а година.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: