ЦЕНИ НА ГОРИВАТА AВТО ДНЕВНИК ОБРАТНА ВРЪЗКА

Елпикапът Atlis XT ще се презарежда за само 15 минути - видео

like0 unlike0
Auto-Press 10 Jan 2019 Новини
465
0

Елпикапът Atlis XT ще се презарежда за само 15 минути - видео

Елпикапът Atlis XT ще се презарежда за само 15 минути - видео
/add_images/news/012019/s_1547114402_822.jpg
  1. Елпикапът Atlis XT ще се презарежда за само 15 минути - видео
  2. Елпикапът Atlis XT ще се презарежда за само 15 минути - видео
  3. Елпикапът Atlis XT ще се презарежда за само 15 минути - видео

Фирмата Atlis Motor Vehicle от Аризона разкри още детайли за първия си модел – елпикапа XT. Той е развит върху специално създадена платформа, от фирмата обещават пробегът му с едно зареждане да възлиза на 805 километра, а презареждането на акумулаторите му от специално проектиран фирмен терминал да става за само 15 минути. В края на октомври миналата година инженерите на Atlis Motor Vehicle успяха да заредят експериментален акумулаторен модул от нула до 100 процента за 12 минути и 35 секунди!

Платформата на Atlis XT предлага отделни електромотори за всяка от полуоските, два едностепенни редуктора. Сред другите интересни решения са полузавиващите задни колела, независимото въздушно активно окачване, работещо и спрямо натоварването на колата, интегрирана система за рекуперация и пътен просвет от 305 милиметра с опция дългоходов офроуд пакет увеличаващ просвета до 381 милиметра. Пикапът може да се дооборудва с вграден компресор, удължен леген и розетки за 120 или 240 Волта.

Товароподемността на колата варира от 454 до 2268 килограма, достъпни са варианти с единични или двойни задни колела. В зависимост от капацитета на акумулаторите пробегът с едно зареждане е на три нива - 483, 644 или 805 километра. Производителят подчертава, че тези данни са без допълнителния товар и без да бъде теглено ремарке.

От място до 60 мили в час (96 километра в час) празният XT се ускорява за пет секунди. При наличието на ремарке с максимално допустима маса от 15,9 тона това време нараства до 18 секунди. Максималната скорост на пикапа достига 193 километра в час. Предполага се, че при пълно натоварване и наклон до 6% XT ще може да поддържа средна скорост от 105 километра в час. Вместо странични огледала колата има камери, изображението от които се прехвърля на екрани до приборното табло. Управлението на основните функции на Atlis XT става през централния дисплей.

Конкуренти на Atlis XT могат да станат Rivian R1T с 360-милиметра пътен просвет и мощност 760 к.с., предлагащ и уникален багажник 350 литра, както и Bollinger B2 с хидропневматично окачване и патентована система за товарене. Да не забравяме пикапа и на Tesla, за който се знае че ще има два мотора, самонивелиращо се окачване и нетипична врата на легена.

Минимум 350 000 лири за първия електрически ROLLS-ROYCE (Видео)

Подобни

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

НОВОТО RENAULT ARKANA, ХИБРИДЕН КУПЕ-КРОСОУВЪР ЗА ЕВРОПА (Видео)

• Новото Renault Arkana, купе-кросоувърът на Renault, се лансира в Европа с хибриден двигател • Надарено със силна...

Опасно забавният Quad! - видео

Опасно забавният Quad! - видео

Quad е вече разпространеното име на четириколесната машина за забавление. В началото на карането му ездачът смята, че тя е...

Търговията с автомобили накъде?

Търговията с автомобили накъде?

След първите признаци на възстановяване автомобилната индустрия дава леко заден ход в много страни. С 884 400 нови регистрации през...

КоментариКоментирай с facebook или формата най-долу

Вашето име: Код *: Confirm Image Вашият коментар *: